4 November 2013

Pameran Jahitan (Part 1)


Assalammualaikum.


Selamat bercuti dan Salam Maal Hijrah. Nina dah start kerja harini. Cukup la cuti 2 hari, nanti kertas bertimbun atas meja. Hehee.. Oke, meh nak story hari sabtu lepas, sementara tunggu wayang start, sempat la kami singgah tengok exhibition kat ground floor Sunway Carnival. Ini 1st time aku dapat snap gambar banyak2 dan sebelum nie nak tengok exhibition pun rasa malas sebab tak boleh snap gambar. 





Pameran jahitan yang berlangsung selama seminggu dan berakhir semalam. Bukan setakat pameran segala macam corak kain tapi promosi mesin jahit dan klas jahitan. Aku hampir termasuk klas tu sebab pujukan. Well, mana la aku nak cekau duit yuran RM 2499. Muka tuan blog pon takda ciri2 nak menjadi seorang tukang jahit, jadi tukang karut boleh la. Hihi. 


Aku tertarik bila ter-lihat nota boleh snap gambar. So, apa lagi terjah la. Serius cantik2 corak kain yang mereka buat. Kalau jual, nak juga beli. Boleh buat hiasan dinding bilik. Meh layan gambar2 jahitan kreatif setiap negara. 




Korea






Tasmania Island, Australia







Taiwan



Perancis



Taiwan


*Autopublish :)


17 comments:

Aisy Nasiha said...

Masya Allah..lawanya hasil tangan diorang semua ni..nampak real pun ada.. kreatif la semuanya... kalau nak beli entah brapalah tu....

izan mama mia said...

cantiknya...sedap menjamu mata tgk

Puan Gojes said...

morning nina :)

puteri kasih said...

kreatifnyer hasil jahitan tu semua..cantik :)

Khai♥Rin : anies said...

kreatif2 belaka!
cantik!

Vee said...

mcm2 kreativiti mrk ni ...

Kathy R'bain said...

seronoknya..

Raudzah Z said...

cantik & kreatif..

Pha Is said...

psstt..
tahniah kerana berjaya menjawab teka-teki pha is dengan betol..

http://pening-pala.blogspot.com/2013/11/jawapan-kenapa-aku-masuk-wad.html

Nick Nashram said...

perghh..yuran RM 2499 utk kelas jahitan..ni kalo p melancong ke korea dah 2 hari 1 malam.hehe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

akak pula tak minat bab menjahit ni.. dulu pernah belajar menjahit baju kurung di kelas anjuran KEMAS, tapi sekarang kalau nak baju beli yang dah siap orang jahit juga.. hihi..

BM said...

Sungguh kreatif! Mesin jahit apa yg diorang guna?

budi os 19 said...

Cantik dan elegance ya :)

Azlan Strider said...

wah...cantik2 gak item yang display tu..tapi paling memikat hati rasanya yang taj mahal india..hehe

Regards,
-Strider-

Fiza Rahman said...

Cantik2 & kretif.

Pha Is said...

macam meriah je.. macam meriah je.. hehhe

Yun Sing said...

Cantiknya :D

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com