18 December 2013

I ❤ Biology .. Rindu Zaman Sekolah

Assalammualaikum.


Esok pelajar PMR seluruh Malaysia akan berdebar-debar nak bangun pagi untuk ambil result. Malam nie makcik buat surprise kereta barunya pun tak dapat buat kazen aku happy sebab dia cuak untuk esok. Haha.. 





Aku yang dah lama tinggalkan skolah ni sebenarnya rindu zaman remaja. Bila terjumpa gambar2 budak bio Kolej Matrikulasi Pulau Pinang terasa rindu dengan subjek Biologi. Kalau masuk klas mesti layan benda2 seperti kulat, fungus and etc. Cool sebenarnya dan paling tak boleh blah kena lukis sperm. What? Dari situ boleh faham biologi berkait rapat dengan kehidupan dari sebesar zarah. Lets say Subhanallah. 

















Buat semua candidates PMR, Semoga berjaya mendapat result yang cemerlang. Aminn.. Gudnite :)


19 comments:

Aisy Nasiha said...

Anak buah akak pun ada yang amik PMR.. entah macam mana keputusan dia.. rindu zaman sekolah ye.. banyak pengalaman gembira masa kita sekolah kan.. dah tua3 ni baru akak faham yg kenapa masa sekolah ramai yg cakap masa belajar ialah masa yang paling gembira..

Vee said...

yer pMR . saya ada 3 anak buah ...

adrianna syaz said...

Rindu nak blajar sejarah dengan geografi blik..huhu..nk sekolah balik..

NinaAz said...

Aiyooo. I hate bio. Hahaa. Spm memang hancus

Khai♥Rin : anies said...

kalu dulu ramai bdk2 kelas sy drop subjek ni. depa ganti dgn p.akaun

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga semua calon PMR berjaya.. :D

Azlan Strider said...

bila sy kenang2 balik zman sekolah yang paling best..less pressure tadi daripada sekarang...

Regards,
-Strider-

azieazah said...

Ahaa zaman sekolah la yang paling best, kan?

Fiza Rahman said...

Good luck buat calon2 PMR.

Kathy R'bain said...

alhamdulillah,anak buah kathy berjaya dapat 9A sis..

Pha Is said...

saya plak rindu fizik.. skrgbelajar farmasi dah tak sentuh pasal fizik dah.. betol2 rindu fizik macam masa belajar kat matrik dulu..

Tihara said...

anak sedara akak ambik result hari ni. good luck untuk mereka semuanya :)

budi os 19 said...

Masa sekolah memang masa indah :)

Knor said...

semoga berjaya anak2 pmr...
singgah sini dik

Wirda Amir said...

Akak dulupun belajar biologi jua...tiba2 rindu sgt pd arwah cikgu akak tu...AlFatihah utk arwah yg dh bbrp tahun kembali kerahmatullah....

Mime MF said...

huhu biology...belajar best tp mai tang ujian sy gagal..:P

suri said...

saya amat rindukan jugalah tapi saya hanya budak saster sahaja hee...tapi saya minat pada sejarah

Akeyla Azmi said...

wahwahwah rindu gitu :ppp hihihihi

Yun Sing said...

Hahaha comelnya.. HAHAHAHAHA tak sabar nak belajar chapter 4 ni kekeke xD HAHAHAHAHA

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com