6 December 2013

Kami Dan Raptai Konvokesyen Di PICC

Assalammualaikum.


Salam Jumaat buat semua. Rasa kejap je dah nak masuk tahun baru kan. Meh nak sambung kisah konvo aritu. Kenangan harus diabadikan dengan gambar dan di simpan dalam blog. Oke lah dah merepek nie.


Comelkan Cik Ted dengan Daisy


29 Nov lepas, sebelum balik sempat tengok booth jual bunga. Bermacam jambangan munge + teddy. So cute! Balik dari PICC singgah Petronas isi minyak, dah alang2 singgah pula kedai Al-Jabbar pak ngah. Kunjungan pertama ke kedai rawatan Islam tu. Kalau tak dapat offer kerja di Mattel dah konfem aku stay sana, satu-satunya pekerja pak ngah nak berhenti, balik klate jadi bini orang.





Hasilnya toksik kaler coklat, maknanya badan tak banyak racun.


Kak Ton bawa tuan blog jenjalan. Haha


Ayah excited nak buang toksin. Aku pun excited nak tengok toksin yang keluar tu kaler apa. Hoho.. Sementara tunggu ayah, keluar kejap tapau nasi kerabu tepi jalan. Kat Putrajaya nie tak dibenarkan menjaja sesuka hati. Nak meniaga kena minta kebenaran sebab tu malam2 aku tak nampak orang jual burger. 


Nasi kerabu deh.. lama tak makan


Sampai rumah dalam pukul 12 dan bersiap nak masak bihun goreng untuk tetamu jemputan. Mak jemah 2 orang a.k.a Pika & Hanie nak datang pick up aku sebelum pegi raptai lepas solat Jumaat. Rindu bangat sama diorang. 11 bulan tak jumpa selepas Intern. 1st time masuk dewan plenari, rasa best sebab besar dan boleh muat beribu orang. Tak sure berapa tapi PICC memang banyak eskalator. Rasanya ada 10 kot untuk turun naik. 






Kalau nak merokok dalam PICC disediakan bilik kaca tak berbumbung dan merokok la sepuas-puasnya. Nak park pula kena ingat no park, kang sesat nak cari kereta macam kami. Hehe.. Masa tengah cari parking, nampak 'dudaku' yang baru sampai. Masa tu pun kami tengah wassap. Sampai dewan, tengok dah ramai orang. Duduk jelah mana tempat kosong. 






Terpegun tengok stage dan skrin besar. Masa konvo nama graduan dan course akan terpapar di skrin dan sebelah kiri papar muka sendiri masa naik stage. Ohh malunyee.. Rasa macam majlis konvo nie sangat grand dan menteri yang akan beri skroll. Habis raptai dalam 4.30 petang. Fuhh lega.  


View dari tingkat 3.. cantikkan


Hutan kat bawah tu la tempat merokok.


Yeayy dah habis rehearsal. Hihi


Masa otw ke PICC, entah macam mana Hanie teringin nak pi Starbucks. Aku pun dah lama mengidam nak pekena chocolate cream chips, jadi kami plan lepak di Alamanda saja. Macam2 ada dalam tu. Tak macam masa mula2 baru buka, kedai tak banyak lagi. 


Suka tengok keseragaman bangunan. Teratur 



Perdana Putra (Ofis PM) berdiri di tingkat atas PICC boleh nampak straight bangunan ini. Cool 


Masjid Putra tapi a.k.a masjid pink.. Cantik di dalamnya



To be continue.. Sambungan kisah di Starbucks, Alamanda :) 
Selamat malam semua 

15 comments:

Muhammad Khairuddin Lim said...

cantik

Khir Khalid said...

Wahh best.. kisah ni akan menjadi satu kenangan yg cukup manis & berharga.. nostalgia.. teringat pula waktu dulu2 berkonvo.. sayu pulak.. Nice sharing Nina.. :D

Mysara Ab Rahman said...

mai klu raptai mmg malas nak pegi..hee

Murni Alfathunnisa said...

seronoknya dah convo... :-) tumpang hepi for u..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tiap-tiap minggu akak turun putrajaya bawa akak pergi hospital putrajaya.. selamat berkonvo nina..

Kathy R'bain said...

bestnyer jalan2..

budi os 19 said...

Selamat malam
Tulisan dari pengalaman..memang lebih lengkap dan detail sangat ya mizz :)

Selamat berakhir pekan..

suri said...

hai mana tuan ni tenggelam timbul hee..rajin ambil gamabr ada can jadi model ;)

Vee said...

alamanda ni yg tak bestnya bila nak park keta . kadang ado , kdg x do . atas ke bwh ke sama jer ...

Nick Nashram said...

wah, nasi kerabu.tapi kalo lauk ayam or daging lagi sedap..hehe

Azlan Strider said...

saya pernah buat terapi ion tu dulu sebanyak 2 kali...banyak jugak laa toksin2 yang keluar dari badan nie..hehehe

Regards,
-Strider-

Aisy Nasiha said...

Tak pernah akak masuk kedai al jabbar ni..macam menarik je kaedah rendam kakitu..

Picc pun akak lalu je..dgr citer nina ni tetiba kagkagum pulak. Pandai orang yg rekanya...

ikhwan yusuff said...

wow!Dah tahniah..dah konvo ke??

Fiza Rahman said...

Raptai pon meriah yer.

Yun Sing said...

Mesti grand kan konvo :)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com