14 December 2013

Majlis Konvokesyen KPTM Ke-30

Assalammualaikum.


Syukur Alhamdulillah.. akhirnya bergelar graduan. Selama 3 tahun belajar dan segala penat lelah membuahkan hasil. Tahniah buat semua Team Multimediarian. Merah menyala dalam dewan plenari tu. Diberi keutamaan duduk di tengah2 menghadap stage. Terharunya, maybe our course graduan seramai 236 orang dari course lain. Cayalah.. 




1 Dec, seawal subuh dah bangun dan bersiap. Pukul 7.30 pagi, semua graduan wajib berkumpul. Sampai pukul 7.15, parking dah full. Aku pelik tengok ramai parents dah beli bunga dan budak2 berlari kejar kereta yang masuk. Turun kereta dah ada sorang kakak bersama 3 bunga datang offer. Baruku tahu mereka jual di tempat park dengan harga murah dari dalam PICC yang agak mahal. 


Terperanjat gegirl tengok pic nie di tag kat fb. Muka tak boleh blah



Sampai luar dewan, baru gelabah nak pakai jubah. Leceh, nasib baik makngah tolong pakaikan. Lepas tu parents dan students berpisah naik eskalator masing2 ke dewan. Perasaan jangan cakap, rasa nak terkencing. Masa nak naik, nampak ex tengah pakai jubah. Tangan gatal pi cuit dia. Pagi2 pun berdrama. Tak sangka masa tengah beratur, Azrie nak tegur minta pinjam pen. Rahsia kami sudah berbaik terbongkar. Lalala.. Kami kena beratur ikut course sebelum diarak masuk dewan. 




Kamera sini sana.. Amboi grand sungguh konvo nie. Kecut perut ditambah kain kembang dan heels aku yang buat susah nak berjalan. Kang tak pasal2 jatuh tergolek. Majlis dimulakan dengan bacaan doa dan nyanyian lagu negaraku & lagu MARA. Sementara tunggu giliran sempat tergelak2 tengok nama student terpapar di skrin. Malu noks, nasib baik turn course, kad tu ada problem. Fuhh selamat. 


Sesi bacaan doa selamat


Roomates I masuk tb.. kerlas taw



Rasa nerves bila senyum dengan Menteri tu. Tak terucap perkataan "terima kasih" asyik tersengih depan kamera. Adalah seseorang menjadi jakun bila dirinya di zoom oleh abam cameraman dan muncul di skrin. Jeles tau asyik2 muka ex saja yang ada. Akhirnya majlis tamat pukul 12. Lapar tak terkira tapi apakan daya sesi bergambar pula. Sementara makayah tunggu dibawah. Aku dengan member naik ke tingkat paling atas. Serius cantik dapat tengok view. 







Tengs daddy for this flower.. gegeh


Tak sangka dapat jumpa dan peluk cium mak Azrie. Dah lama rasanya tak jumpa. Dan kami tak sempat nak bergambar bersama. Paling terharu BFF sanggup mai dari Gombak semata-mata nak bagi bunga. Tengs Tinie & Aiman. Tak sempat pengantin lama nak jumpa dengan Azrie tu. Paling sedih makayah balik dulu mencari makan maka tinggal la aku. Tak apa janji Aiman hantar balik. Hehe..




Tengs makngah, ayah and tinie for this lovely flower..Muahhh2


Sayang nak pakai shawl.. Kenangan cenderahati kena simpan baik2


Ayuh kita pulang.. Pukul 3 petang baru balik rumah.


Palace of Justice..


P/s: Jumpa video konvo bertajuk "Epilog Manjalara Iringan Muzik Gambus Jodoh". Asyik2 muka Azrie saja.. Mula video dah nampak -_____-" My ex very fames. APTB.. Kalau bagi tau mesti kembang

15 comments:

NinaAz said...

Tahniahhhh dear!!!

PakcikLie PCL said...

Tahniah nina.. Terkenang balik masa zaman pcl dulu..konvo polytech. All the best. .Lps ni cari kerja or nk further study?

Aku Penghibur said...

wah tahniah dah konvo

asha hana said...

tahniah ea dear. wahh seronok kan? ada topi. hana dlu konvo topi pown tak ada. haha

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

selamat berkonvo.. ceria muka nina.. :D

Azlan Strider said...

congratulation...wahh, grand betul convo nih..memang sweet memory..siap ade live telecast..patut laa sampai kena rehearsal..hehehe

Regards,
-Strider-

Kathy R'bain said...

tahniah ye sis..best nyer..

Raudzah Z said...

Tahniah Nina..One of the most memorable time...

Annyss Aleeya said...

tahniah nina. :D

Fiza Rahman said...

Tahniah.

Mime MF said...

Wah congrats for your graduation!! :)

Khai♥Rin : anies said...

syok kn konvo?? tingat lg peristiwa tu beberapa thn yg lps

Annyss Aleeya said...

Tahniah Nina. :)

izzuan said...

tahniah2.. apa pun aku suka gambar ang dalam kad tu .. :P

Yun Sing said...

Kite pernah "Konvo" tiga kali *ceh* hahaha.. budak-budak tadika konvo xD

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com