25 December 2013

Makan Malam @ Pen Mutiara Curry House, Butterworth


Assalammualaikum.


Alangkah seronoknya bila melangkah ke fasa baru, fasa bekerja dan pemikiran juga menjadi matang pabila kita bergaul dengan pelbagai orang dan dari background pendidikan yang berlainan. Semalam aku dinner bersama officemates. Terima kasih buat engineer si Akmar yang sudi belanja kami semua makan besar. Balik kerja pukul 3, terus bersiap dan pergi semula ke opis sebabnya lagi 6 orang opismate balik kerja pukul 7. 


Gambar sebelum makan.. Hiho

Ikan masak masam manis

Telur dadar dan kerabu mangga

Sayur kailan ikan masin


Mulanya plan nak makan di Pen Mutiara, Batu Maung. Sayangnya tempat bertukar last minutes disebabkan bencana ikan naik di Lahad Datu. Jadi salah sorang hubby akak tu tak bagi kami pi makan di Batu Maung. Takut tsunami. Nasib baik ada cawangan di Butterworth. Dekat pula dengan rumah. Hihi *senang la Hanim nak hantar balik. Akmar cakap nanti dia tetap nak ajak pi makan di Batu Maung jugak. Kat sana restorannya lagi cantik. Waaahh



sotong goreng tepung

Kari kepala ikan 

pencuci mulut 


Sampai saja, dapat pula makan di tingkat atas dan makanan baru dihidangkan. Masih panas2 lagi. Perut masing2 berkeroncong, yelah lunch pukul 12 lepas tu dinner pukul 8.30. Makanan memang sedap terutama siakap sweet soursotong goreng, kerabu mangga dan paling best kari kepala ikan! Kali pertama makan terus jatuh cinta. Hehe.. Jom layan gambar2. Meleleh air mata tengok.



Gambar sebelum makan sementara tunggu 5 ladies solat


Rupanya kesemua opismate aku nie kaki makan dan paling penting makan sehingga licin. #Team MMSB (Mattel Malaysia Sdn Bhd)


19 comments:

Aisy Nasiha said...

Wah...memang seronok ramai2 makan sedap... rezeki ye.. bagusla macam ni rakan sekerja nina semuanya baik2..

ikhwan yusuff said...

ni memang makan besar lah...sedap nmpk tu...

ana likes said...

sedap nye...lapa trus..hehhe

NinaAz said...

Bestnya tgk lauk pauk tuu hehe

Puan Gojes said...

wei sedap tu T_T lapar!!! hihi.
nina, PG singgah isi tabung kat sini :)

Kathy R'bain said...

sedapnyer makanan..

Raudzah Z said...

Welcome to the real world Nina!!! kerja elok-elok k!!!

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Wah nak kena p try nie..=D

Liza Licha said...

cantiknya kedai dear..
mkanan pon nampk sedap nih.. hihi.
tapi jauh sgt kalau nk pergi try pon

Kakzakie said...

Biar kaki makan Nina jadi tahu mencari lokasi yg sedap-sedap. Makan pun tak segan sebab sama geng:)

Kakak tengok semua makanan memang tip-toplah!!

Puan Gojes said...

Morning pagi khamis nina :)
ar, PG singgah lagi isi tabung :D

Khai♥Rin : anies said...

xde branch tmpt lain ke?

Azlan Strider said...

looks like ur guys is enjoying the food..hehehe..tapi kat nibung tebal rupanya..ingatkan kat area2 klang valley..hehe

Regards,
-Strider-

asha hana said...

makan besar nampak. huhu kan? hana pown tengah tgu detik nak ke fasa tu. :')

Sobri Yaacob said...

masa blajar dkat sana.. rajin jgak lpak kat sini mkan2..mmemang terbaik!!!!!

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

best nya makan-makan.. wah. penuh semeja.. :D

Fiza Rahman said...

Penuh meja ngan lauk pauk.

Time Traveller said...

Sekali sekala makan meriah macam ni memang best huhuhu :D penuh lauk sampai nak letak pinggan nasi takde ruang hahahaa :D

Yun Sing said...

Hahaha.. kaki makan.. saye plak tractor yang sapu makanan xD

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com