28 January 2014

6 Aplikasi Smartphone Paling Popular


Assalammualaikum.


Rata-rata manusia zaman sekarang semua nak pakai semartfon.. Budak ketot pun nak pakai jugak nak ber fb katanya. Alahaii adik lebih baik fikirkan lagi setahun nak jadi candidate UPSR. 


Tapi entah kenapa.. lepas raya aidilfitri, virus application ni menyerang. Seperti tergedik-gedik nak aku install. Nama saja pakai semartfon tapi tak over nak install. But now.. Jeng..jeng aku dah buat fon semak except Insta dan Line. Den takdo pakai Insta, den tak suko nak share gambo kecuali kat blog ni haa. Feelings lagu Rembau Most Wanted yaww. Haha.. So di fon wajib ada apps ini:


1. Facebook


Siapa yang tak kenal Mr. F nie tak tau la. 
Sekarang agak kureng layan dah.. ikut mood jelah


2. Twitter


Suka sangat tweet. Macam duduk dalam dunia sendiri
Tengs blogger Eiqa & Aida yang selalu tweet titew. 
No one care.. Tweet la apa saja.


3. WhatsApp


Boleh wassap kat sesiapa tanpa mengira no.
Maxis to Celcom to Maxis.. Its free!
Tapi untuk orang yang ada no aku jelah. Hihi


4. WeChat

Layan WeChat mesti merepek je lebih.. Hoho
Siap boleh gosip dalam group. Entah sapalah yang invite aku. 


WeChat ialah aplikasi chatting percuma macam Wassap. Kelebihannya yang best
 sebab boleh Text, Group Chat, Video Call, Video messaging (twin walkie talkie), 
Emotion yang comel! and share moments with friends @ group. 


5. Instagram


Snap pic and share! Wallah
Kaki gambar sila install.. tengok dulu nak install ke tak.


6. LINE

Aku suka emotion line.. tersangat cute couple Ted ;)
Tapi dah uninstall. Hoho


LINE ialah aplikasi sama macam "WeChat" yang dikeluarkan oleh Jepun.
Best sebab ada Original Stiker 250 emoticon, Videos & Voice Massages - boleh text, gambar, lokasi, video dan suara, Line Game paling best! Boleh main game dengan kawan macam dalam iklan ada Neelofa, Free Video Call dalam tempoh yang disukai!


 Sekali pandang dah macam 2 beradik pulak :P





Suka iklan nie.. Hihi 
Nazim Othman hensem kan??
Jangan biarkan kucing korang di depan PC. Kucing pun gatal oke.
Meowww..


video


Dan ini ! Neelofaaa cute.. Hehe
Fizo pun tak kawen lagi taw.

video


*Autopublish

8 comments:

NinaAz said...

cute giler bear yg nazim pegang tu. hee

hainom OKje said...

Ada gak install kat hp okje ni tp WAlah yg selalu guna...yg lain kadang kadang

Fiza Rahman said...

Ha'ah...muka lebih kurang.

shasha yacob said...

saya umur 18 baru dapat guna smartfon. hihi

Azhafizah Md Nor said...

jarang gune wechat dan line :)

Purnomo Jr said...

Hampir semuanya sudah terinstal di gadget sy :)

Khai♥Rin : anies said...

tgll whatsapp dgn line je yg lain da humban hehehehe

Yun Sing said...

Line best ke? :3 Saye ada semua di atas kecuali Line.. tak install sebab taknak semakkan phone dah xD

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com