8 January 2014

Kronologi Kisah Tahun 2013

Assalammualaikum.




Genap sudah seminggu 2013 melabuhkan tirai. Tak terlambat nak mengucapkan selamat tahun baru buat semua bloggers. Tahun 2013, banyak kenangan dan kisah masam manis dalam hidup. Aku pasti akan merindui semua perjalanan hidup yang pernah dilalui walaupun tak colorfull seperti kronologi kisah 2012. Ayat skema betoi.. Dibawah nie menceritakan kisah sepanjang 2013 :)


Januari

- Excited nak LI di KMPP pada 14 Jan. Yang syok sangat tu sebab tak payah bangun pagi masuk kelas dah. Haha..




Mac

- Dalam sejarah berjaya buat Pavlova walaupun saiznya gemok dan licin dimakan oleh akak2 opis matrik. Walaupun senang nak buat tapi bila time bakar mesti gebu semacam. Over excited dapat tengok artis comel si Najwa Latif tu.







 Mei

- Pertama kali mengundi bagi budak jakun nie. Beberapa minggu lepas tu aku officially berjaya tamatkan LI dan tamat belajar! Yippiee.. Paling sedih bila menghabiskan baucer buku dan entah bila boleh dapat lagi T__T and and paling seksa bila jadi murid skolah memandu dan terpaksa ulang test undang2 berkomputer sebanyak 3x. Lastly pegi wedding kawan skolahku. Hee





Jun

- I'm officially bertudung sepenuhnya. Tiada lagi style tudung saji. Kawan lamaku bertunang dan balik dari majlis tu terpaksa redah hujan lebat dari Sungai Petani ke Kulim naik moto. Dah serik lepas nie nak naik moto, nyawa2 ikan kat atas highway tu. Paling meriah bila 2 anak sedaraku dalam family ayah berkahwin dan tinggal la mak2 sedara yang solo lagi. Takpa ada geng!




Julai

- My 23th birthday yang paling bermakna. Sweet dapat banyak ucapan dari bloogers. Itu yang manisnya ada kawan blog nie. Bila time nak dekat raya pula, first time ibu jari luka gara2 tersepit di acuan samperit/biskut dahlia. Sob.. sob




Ogos

- 1st time buat hantaran kawen bff dan bunga tangan buat pengantin. Menjadi juga walaupun main hentam saja dan seronok dapat buat reunion bersama kawan2 skolah di majlis kawen tu. Hihi




September

- Finally lulus test JPJ kereta hanya sekali saja, berkat bebelan cikgu Mama !


Oktober

-  Selepas 5 bulan buat lemak di rumah akhirnya dapat kerja di Mattel. Yo yo ohh je kan. Sebab tu sekarang jarang dapat blogwalking lama2 macam dulu.




November

- Awal bulan nov, aku dapat merasa gaji bekerja dengan titik peluh sendiri. Maklum la sebelum nie aku tak pernah bekerja. Penghujung bulan yang sedih bila blog kena hentam dengan Anony. Marah betol dengan blog picisan nie. 


Dec

- My convocation day! Bulan paling bersejarah maybe plus dapat jumpa dengan kengkawan kolej sambil tu boleh melancong.




Masih tak terlambat lagi kan..kan? Hihi
Harini nak bw slow2 dulu.

18 comments:

adrianna syaz said...

Thn yg byk pencapaian tuk nina..tahniah eh nina..semoga thn baru ni nina lbih berjaya dan bahagia :)

NinaAz said...

sweet memory 2013! semoga tahun baru ni lebih indah2 yeaa. hehe
hepi new year! :)

Aisy Nasiha said...

Tahun yang penuh kenangan manis nampaknya. Alhamdulillah buat nina.. semoga tahun ni buat Nina lagi gembira ya..
.
jeles sih.. jumpa Najwa Latif. Aritu akak jumpa Beto, tapi malu nak bergambar... haha, mmg sukalah akka tgk lakonan beto..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. ehh kita ni sebaya la. tahun ni 24 kan? hahahhaa comelnya dah bertudung sepenuhnya. manis tengok. semoga dipermudahkan urusan awak. in shaa Allah :)

Dhia Dirham said...

hihi kena amik 3x exam komputer? takpe kenangan tu.. boleh cerita kat anak anak nanti. ;D

Ema Johari said...

kenangan yg indah utk dikenangi

Khai♥Rin : anies said...

Yg manis2 belaka ye ;)

are_lin@yu said...

byk kisah 2013 kan..moga 2014 lbih menyinari..hehe

Kathy R'bain said...

lengkap ni..best..

Fiza Rahman said...

Corat coret 2013. Smoga thn ni lebih baik dari tahun lepas :-)

Mime MF said...

dalam setahun...byk moment yg takkan dilupakan..right? ;)

Sobri Yaacob said...

bayak pahit manis g blaku tahun 2013..smoga di tahun 2014 smuuanyakan akan lebih baik drpada yg tdahulu :P

Pha Is said...

2013 baru meninggalkan kita..
salam tahun 2014..!!

Akeyla Azmi said...

ya allah bestnya tahun lepas kak mads hihihi <3333

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

penuh dengan suka dan duka yang terindah.. :D

Azlan Strider said...

Semoga 2013 memberi pengajaran yang berguna kepada kita bagi mengharungi 2014.

Regards,
-Strider-

Wirda Amir said...

Kenangan 2013 yg happy...alhamdulillah....

Yun Sing said...

Cepatnya masa berlalu :/

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com