18 January 2014

Starbucks Card : Cranberry White Chocolate Mocha


Assalammualaikum.


Selamat berhujung minggu semua. Harini seperti biasa aku bekerja. Meh nak cerita pasal kad terbaru. Bagi peminat minuman ni mungkin seronok kalau selalu boleh minum tanpa limit. 1st time dapat Starbucks Card time lepaking kat Alamanda tahun lepas. Ala di entri "Girls Day Out at Starbucks" tu. 



Ini la rupa kad tu tapi setiap design kad ikut musim taw. Aku dapat edisi Krismas



Lepas bayar harga dalam RM 30++ dapat la kad ni. Masa tu aku blur2 lagi pasal ni sampai la lepak minum lagi di sini "Weekend Ialah Masa Untuk Bershopping". Time bayar tu, akak kaunter cakap 'Adik nak topup berapa? Balance dah 0' . Lastly kak tu cadangkan topup RM 40. Kiranya Starbucks Card ni lebih kurang macam topup card. Boleh reload kat any Starbucks outlet.






Sayangnya last week aku nak minum Cranberry White Chocolate tu tapi dah habis. Maksudnya nak minum kena tunggu musim Krismas la. Huuu.. Penantian satu keidaman. Haha. Sebelum guna kenalah register card yang kita dapat ni kat website Starbucks. Dalam tu boleh tengok berapa baki point yang ada. So next time, bila nak beli minuman dan balance kita banyak jadi tak payah bayar. Dia just tolak dari kad kita ni. Tapi pastikan ada point. Sia2 je tunjuk kad ni kalau takda balance. Ngeh.. ngeh. 



Nyumm2 kan? Nak minum Cranberry tu berjanggut la kena tunggu


p/s: Kalau nak tau Starbucks dah dapat logo Halal. Hee

21 comments:

NinaAz said...

Xpernh minum cranbery. Selalu kalo kt stabak minim kopi jea. Mcm sedap jeaaa nih. Hehe

Puan Gojes said...

wa, girls day out ya nina :)best!
PG dtg menabung kat sini, lepas ni blh buat topup starbucks card nina :D

Sobri Yaacob said...

tq sharing nina.
saya pun baru tau..starback ada2 kat mcm ni..dah mcm domino pizza :)

Aisy Nasiha said...

Memang peminat tegar starbuck ni. CEO Starback malaysia patut bg Nina minum percuma ni..dah banyak kali promosi kopi dia di blog ni. Haaa.. mana tahu kan?

Kathy R'bain said...

bestnyer makan²..

MamaHarriz said...

comeyy kad die huhuuuu

Raudzah Z said...

suka lepak kat starbuck..tapi belum ada kad..thanks nina..and happy weekend k!!!

Mime MF said...

huhu sedap ja tgk cream2 yg byk tu..kehkeh..

Purnomo Jr said...

Starbucks kopinya memang juara ya mizz
Tapi sayang harganya masih sedikit mahal...hehe :)

Annyss Aleeya said...

nampak mcm sedap jer air tu. kite xpenah sggah lagi dkt starbucks nie. hihi.

Tihara said...

sekali pon akak tak penah minom kat sini..mih3 :)

hainom OKje said...

Jarang minum starbucks nina....nina tekak sorang ....okje? Pergh 5 orang !huhu

BUNDA said...

Assalamualaikum....

Salam ukhuwah dari bunda..

t.a.t.a said...

Why not ingat dan hafal perisa tu then buat sendiri kat rumah? So that anytime aje boleh minum.

Nak?

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

nampak sedap air tu..

Azlan Strider said...

bagus gak sistem cashless starbucks nie..especially kepada mereka yang selalu pergi starbuck...

Regards,
-Strider-

Fiza Rahman said...

Dah lama tak reload starbucks card.

Khai♥Rin : anies said...

oooo kalu mcm tu kn selalu la terjah starbucks ni...

Hafiza AizZawa said...

peminat Starbucks nie.. mmg npk sedap yer cranberry mocha tu..

Ai Syah said...

nyummm! nyumm! sedapnye.. nak! .=)

Yun Sing said...

Tak pernah lagi pergi kat Starbucks ni.. amboi outdated sungguh.. lain kali nak pergi :)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com