31 January 2014

Sweet Dinner @ Mia Ikan Bakar, Permatang Pauh


Assalammualaikum.


Salam Jumaat buat semua dan selamat bercuti. Harini terpaksa kerja juga. Sob.. sob. Rasanya betol pepatah orang tua2 ketawa banyak menangis pun akan sama banyak. Sebelum hari kejadian yang membuatkan aku nangis tu sebenarnya aku ketawa banyak masa keluar dinner a.k.a Open Table :)




28 Jan lepas, first time belanja opismates makan besaq memandangkan dah konfem kerja tetap. Plannya nak makan ikan bakar di sebelah pulau tapi semua malas nak drive jauh2 jadi kami jjcm di Mia Ikan Bakar, Permatang Pauh. Berdekatan dengan UiTM. Makan di kawasan kubu kuat PKR ni. Ngeh.. ngeh.





Nasib baik la kak Phai sampai dulu sebelum aku dan Akmar. Sempat la dia order set makanan. Semuanya ala Thai. Makanan siam tetap dihati. Yang lain kena tinggal di opis. Nampak tak betapa tak sabarnya nak makan. Takut nanti meja penuh. Harga tersangat la affordable. Kami makan seramai 8 orang + 9 jenis lauk + 8 pinggan nasi + 2 gelas jag air epal dan oren = RM 100++. Murahkan? 


Sebelum  makan 


9 jenis lauk :


Kailan Ikan Masin
Sotong Goreng Tepung
Daging Masak Merah
Udang Masak Merah
Lala
Tom Yam
Telur Goreng
Sup Ayam
Ikan Siakap Bakar
*Semua sedap

Semua muka asyik tengok lauk. Tak pandang dah camera



Ohh.. Entah lawak apa yang ketawa sangat tu. Maaf gambar blur



Selepas makan

Semua licinkan? Alhamdulillah.. Semua pinggan tertarik ke arah kak Ayu. Hahaa
Ada magnet disitu :P



Kalau singgah ke Seberang Perai. Singgah la makan disini. Seyes rasa macam tak pecaya tengok BIL - belanja ikut limit masa nak bayar tu. Fuhh semua tiptop ! :)

20 comments:

Akeyla Azmi said...

ya allah murah gila :O
Dah lah nasi + lauk punya style.
RM100 lebih je?!?!?!!
8 orang makan? :O
Serious?!?!?! Hihihi
family qila dah lah tujuh orang.
Boleh ada satu pinggan nasi tambah hiks <3
thanks share kak nina hiks <333

NinaAz said...

murahnyaaaa... mcm2 lauk 100++ jea. hehe. semoga dimurahkan rezeki selalu yea :)

Kathy R'bain said...

sedap la..

Ai Syah said...

wohaa!! seronok nye mkn besar dgn kawn2..hehe..=)

btw, mcm sedap je..^_^

Tihara said...

alhamdulillah sdap
faveret akak kalau kedai tom yum ni

Vee Sandi said...

sungguh licin . klu kat sini x dpt harga tu ...

Raudzah Z said...

Salam Jumaat Nina...Wah favorite kita ni..Thai Food...best..best!!!

Ririn said...

wah sedap-sedap banget kak makanan nya. Mau donk saya ikutan dinner bareng kakak hehehe ;)

t.a.t.a said...

9 jenis lauk tu kan sekali pandang macam lauk yang sama cuma dibuat 2 pinggan. hahaha.

Purnomo Jr said...

Jadi buat air liur menetes nih :)

Aisy Nasiha said...

Entry ni akak dah baca..tapi lupa samaada akak penah bg komen ke tidak..

tak kisahla ya..

alhamdulillah..murah hati dik nina nak belanja kawan2 semua makanan sedap3 ya.. kalau macam ni..seronokla.. dekat dan sedap..

Hafiza AizZawa said...

wah.. makan besar.. sedapnye ikan bakar..

Fiza Rahman said...

Meriahnya makanan. Lapar plak tgk ☺☺

Kathy R'bain said...

sedapnyer..minta sikit sis?

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Nnti nk try jugak la.. tgk mcm best jer.. =D

Azhafizah Md Nor said...

dulu masa study kat UiTM png takde lagi kot kedai ni..kat permatang pauh tu banyak kedai ikan bakar..semua sedap² kot

hainom OKje said...

hehe...nasib tukang belanja steady...siap ketawa tak ingat dunia...maksudnya ikhlas lew tu...Tahniah Nina dah confirm!

Khai♥Rin : anies said...

sy penah mkn kt dpn Uitm tu...lupa nama resto nyer bla tghari penuh

Yun Sing said...

Amboi first time nampak gambar gempak gitew xD

insan marhaen said...

izinkan saya salin foto ini untuk blog saya...

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com