13 February 2014

Makna Valentines Day

Assalammualaikum.


Dari dulu lagi waktu bercinta pun tak pernah nak meraikan Valentines Day. Sebab apa takda yang special pun hari tu dan hari2 pun boleh berkasih sayang oke! Disebalik sambutan 14 Februari setiap tahun ada makna tau bagi bukan Islam. Meh nak share dari FB bagi sesiapa yang tak tahu:



INGAT....!!! 14 Februari bukanlah hari ("KASIH SAYANG") Tapi, 14 Februari adalah "Hari kematian pastur"  bernama J. Valentina, yang mati bunuh diri kerana tidak boleh bersama dengan kekasihnya. Pada malam itu mereka telah melakukan hubungan terlarang kemudian mereka bunuh diri bersama2. Kita telah dibodohi oleh orang2 KAFIR yang benci Islam, Jangan raikan Valentine wahai umat Rasulullah!! Sebarkan jika kamu merasa ISLAM. 

14 comments:

Ai Syah said...

oh..tu ke sejarahnya..sy baru tau..bunuh diri kerana cinta..ohhh..

nauzubillah..

ari.srg said...

yang jelas tanggal 14 Februari adalah hari kasih sayang Gunung Kelud kepada penduduk Jawa Tengah he he

Nurul Farahizzati said...

macam-macam kisah valentine yag orang share di fb.. siapa la dalang sebar cerita palsu tu.. btol tu.. sebenarnya, valentine day sempena memperingati si paderi yang bunuh diri tu.

shasha yacob said...

say no to valentine

Ema Johari said...

tp masih ada yng buatbuat tak faham pasal perkara ni

t.a.t.a said...

Petang Hari Kamation Pastor itu aku langgar orang.

Azlan Strider said...

saya pun tak sambut..even kalau tak haram dalam islam pun saya tak nak sambut sbb time tu semua benda jadi mahal..orang giler jer yang nak sambut..hahaha

Regards,
-Strider-

Azlan Strider said...

saya pun tak sambut..even kalau tak haram dalam islam pun saya tak nak sambut sbb time tu semua benda jadi mahal..orang giler jer yang nak sambut..hahaha

Regards,
-Strider-

Sobri Yaacob said...

itu saya setuju ..100 peratus..

Dhia Dirham said...

yeah tak perlu nak bervalentines day untuk berkasih sayang (:

Wahyu Eka Prasetiyarini said...

adalah hari kasih sayang ya kak bagi yang sedang memadu kasih :)
cocok baget bagi yang baru punya pasangan menikah :)

Mr Noble said...

Ada satu telco company ni buat promosi sempena hari valentine's melalui SMS. Ape daa...

Kathy R'bain said...

harap semua alert...terutama kita yang muslim..

Yun Sing said...

Aww.. begitu ye.. Baru tau.. thanks share :)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com