26 February 2014

Calon Peperiksaan PPTM :)

Assalammualaikum.


Syukur Alhamdulillah.. setelah setahun lebih menunggu keputusan untuk menjadi calon peperiksaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam, akhirnya surat bagi menduduki exam Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred F29 sampai harini. Walaupun 2 jawatan di SUK Perlis dan Melaka tak menepati syarat2 tapi syukur dapat juga kan. Ada tips2 tak nak jawab soalan. Harap dapat tolong nina :)




Ya Allah, ada lagi seminggu lebih nak ulangkaji semua subjek2 IT, pengetahuan am, matematik. Hampir2 lupa.. Mungkin tak dapat nak layan blog nanti. Korang doakan semoga nina berjaya ya.  

26 comments:

Aisy Nasiha said...

Good luck ya. Akak doakan yg terbaik utk nina. Banyakkan berdoa utk kejayaan dlm temuduga ni ya..

khairul safwan said...

good luck

Pha Is said...

waa.. good luck..

Sis Vee said...

semoga dipermudahkan segalanya dan good luck ... aaamin .

RDZ Z said...

Good luck Nina..kita tak ada nak tips nak bagi coz tak pernah attend interview gov..

Annyss Aleeya said...

semoga berjaya nina. inshaallah. :)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Gud luck nina.. =D

ain syafieqa said...

Good luck nina..=)

Ema Johari said...

Moga dapat jawab dengan tenang.

Sarah Adriala said...

Tahniah semoga dapat jawap semua soalan yang ditanya dengan tenang dan semoga impian Nina untuk menjadi PPTM tercapai.

Kawan saya beritahu selain dari soalan I.T, mereka akan tanya soalan tentang kenegaraan, ekonomi, isu semasa dan pengetahuan am termasuk sedikit pengetahuan politik.

Akeyla Azmi said...

best of luck kak nina sayang <333

Sheila Salim said...

Assalamualaikum nina. alhamdullilah. sheila doakan awak berjaya ye yanggg. semoga dipermudahkan segalanya. chaiyok! chaiyok! ~~~

t.a.t.a said...

Tips? Baca Al-Fatihah banyak². InsyaAllah tenang masa nak jawab soalan.

Fiza Rahman said...

Good luck.

Tihara said...

akak dulu pueh dah pegi exam spa ni,
tapi takde rezki,
harap nina berjaya,buat betui2

aswadz said...

gudluck utk exam nnt.

shasha yacob said...

saya masuk uitm pun xpernah lagi. hehehe jadi xda lah tips nye hihi

Ai Syah said...

semoga berjaya yea! Takmo nervous2..study leklok..hehehe..=)

Wisma Bayu said...

Selamat malam sobat. Maaf baru bisa berkunjung karena sibuk sekolah sobat.
Artikelnya sangat bermanfaat sob tentang Calon Peperiksaan PPTM ini. Terus terang saya nggak begitu paham tentang Calon Peperiksaan PPTM sob. Izin belajar dan menyimak dengan seksama informasi yang dijelaskan dalam artikel diatas. Terimakasih sobatku

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga nina berjaya.. :D

Azlan Strider said...

nak bagi tips pun tak penah duduk exam nie..takut nanti tips misleading plak..hehehe

Regards,
-Strider-

Wisma Bayu said...

bagus ini sob informasinya. bermanfaat untuk ane

Syazana Zainn said...

Good Luck Nina

ttg tips jawab soklan

sorry eh tak dapek bantu

sbb x pnh pi exam dia huhu

MaMa Rey said...

Alhamdulillah. .x ada tips dpt bagi..x ada pnglmn..appn moga nina berjaya ya..

Khai♥Rin : anies said...

semoga rezeki berpihak utk nina

Yun Sing said...

*thumbs up*

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com