2 February 2014

Senarai Hotel Berhantu Di Malaysia


Assalammualaikum.


Senarai Hotel Berhantu Di Malaysia | Tips Memilih Hotel sebelum bercuti | Lepas baca kisah hantu malam sabtu lepas, terus teringat kes penghujung tahun 2012. Lepas ni kalau nak bercuti, pertama sekali kena check 'keadaan' hotel/resort yang nak menginap tu. Aku takut pisang berbuah 2 kali. Semalam entah kenapa aku rasa nak google resort di Langkawi. Aku nampak link hotel2 yang berhantu di MalaysiaTangan gatai pi click semua link tu. Dan ini list yang keluar dan ada terjumpa tips sebelum memilih hotel/resort di "sini" . 



Senarai Hotel Berhantu di Malaysia



KEDAH

(Alor Star)
- Hotel Grand Continental

(Sungai Petani)
- Swiss Inn
- SP Inn
- Hotel Cinta Sayang

(Langkawi)
- Marina Cove Resort
- Kondo Istana
- Resort Kampung Tok Senik
- Aseania Hotel (Ohhh Tidakkk !! Aku stay sana)


PENANG

- Sheraton
- Hotel Copthorne
- Rasa Sayang
- The Northam
- E&O Hotel
- Crown Prince
- Sunway Hotel Georgetown


PERAK

- Damai Swiss Garden
- Marina Cove Resort, Lumut
- Bukit Merah Laketown Resort


KUALA LUMPUR

- Hotel Crystal Crown
- Maya Hotel
- Hotel Grand
- Mandarin Oriental Hotel, KLCC
- Istana Hotel
- Corus Hotel
- Majestic Hotel


NEGERI SEMBILAN

(Port Dickson)
- Ancasa
-Palm Spring Resort
- Ilham Beach Resort
- Guoman Resort
- Le Paris Costa Rica (Bilik No. 517)


MELAKA

- Mahkota Hotel (Tingkat 11)
- A Famosa Resort (Bilik 238)
- Ancasa Hotel (Tingkat 5)
- Riviera Bay Resort (No. 219)
- Shah's Beach Resort
- Puteri Hotel Melaka



JOHOR

(JB)
- M-Suite
(Desaru)
- Sebana


PAHANG

(Kuantan)
- Impiana Hotel, Cherating
- Hotel Swiss Garden


(Cameron Highlands)
- Equatorial Hotel (No. 809)
- Heritage Hotel (Tingkat 4)


(Genting Highlands)
- First World Hotel (Tingkat 13)



TERENGGANU

- Awana Kijal


KELANTAN

- Perdana Hotel (KB)


SARAWAK

(Kuching)
- Holiday Inn
- Damai Beach Resort
- Hilton Kuching
- Crown Riverside


SABAH

- Renaissance Hotel (No. 107)
- Sibu Island Resort
- Datai n Andaman



Memang susah nak pecaya kalau tak kena kat diri sendiri lagi tapi kalau dah kena memang serik sangat. Apa pun ini peringatan buat diri dan pembaca. Sumber di blog2 tu kalau korang baca apa yang pengomen cerita lagi seram. 

Senarai Hotel Berhantu Di Malaysia
Senarai Hotel Di Malaysia Yang Berhantu
Senarai Resort/Hotel Berhantu

24 comments:

t.a.t.a said...

Alaaa ok apa. Kau baca Qursi banyak-banyak. Kalau kena kacau jugak kau ajak la ia bercakap. Kot-kot boleh buat kawan?


Hahahah. Tu pun kalau berani la.

ain syafieqa said...

alamak, pernah bermalam dekat sunway hotel Georgetown. nasib baik sebilik dgn parents.hehe

Fiza Rahman said...

Thanks for sharing sis. Byk juga hotel yg berhantu yer.

Sobri Yaacob said...

mak ai takut baca..scary pun ada.. :) padahai jarang sangat tido hotel.. :)

Tihara said...

masa akak ke terengganu baru ni
ada juga perkara pelik berlaku misalnya air tangki yabg melimpah di malam hari..barang2 dalam bilik berubah tempat tapi tak teruk sangat..tido nyenyak semacam :)

NinaAz said...

erkk. kelantan pun ada gak hotel berhantu.. woooo

Mime MF said...

hotel berhantu? huhu takut~ dulu pernah stay kat first world hotel, genting. Tapi takda pape yg jadi. Huhu

Raudzah Z said...

Wah banyaknya hotel yang kita pernah tidur...Alhamdulillah selamat...suspen ni. Kena bookmark list ni..senang untuk travel next time..

Kathy R'bain said...

wah..hebat ni..

are_lin@yu said...

waaa tkt nya..kna mark nma hotel gini

Dhia Dirham said...

ayak.... boleh tak tidur malam ni

Aku Penghibur said...

wahh banyaknya tempat=tempat berhantu ,,

seramm!!!

p/s : harap dapat vote blog acik untuk favorite lifestyle blog di media social awards. cara-cara ada di blog acik

Akeyla Azmi said...

pe ni kak manina T_T
sampai hatiiii
ahahhahaha tapi lawak lah.
Ada eh list bilik berhantu dalam malaysia. Hik

izan mama mia said...

uwaaaa... byk nya hotel yg seram..

Ema Johari said...

ada yang pernah menginap di hotel-hotel yg tersenarai...tp bila dah tahu...eloklah elak dr menginapkan...

Sis Vee said...

mmg stress ler klu dpt hotel / bilik berhantu nih ...

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Wah info yg bagus nie.. tapi ada beberapa hotel yg nina listed tue akak pernah stay.. tp Alhamdulillah tak pernah kena gangguan lg la.. huhuhu

Azhafizah Md Nor said...

alahai..ni yang kena hati² nak pilih hotel untuk bercuti.

Azlan Strider said...

fuhh..KL ade 5 hotel berhantu rupanya..hehehe

Regards,
-Strider-

hainom OKje said...

betul tu....kena alami sendiri baru tau seramnya macamana hehe...lebih elok tak yah tau kot...hehe

Purnomo Jr said...

Wah ngeri dan buat jantung dag dug ya hehe.. :)

Khai♥Rin : anies said...

duduk rumah je ehhehehehe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

swiss garden pahang dan mahkota hotel melaka tu akak pernah stay.. syukur takde apa-apa yang buruk berlaku..

Yun Sing said...

.__.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com