1 February 2014

Ternak Lemak @ Pizza Hut AEON Seberang Perai


Assalammualaikum.


Ternak Lemak Di Pizza Hut AEON Seberang Perai | Selamat bercuti pendek semua.. Harini dapat keluar merehatkan minda dan mata plus dapat makan apa yang diidamkan. Tahap mengidam tu kadang2 datang macam orang preg pulak. Haihh pelik's sungguh.. Mengidam sekali sekala tak apa, kalau selalu mau botak. Haha. Plan nak tengok wayang cerita Robocop, sayangnya tiket sold out. Fuhh.. kecewa hati ini tak dapat tengok robot yang aku minat dari skolah rendah T___T



Nevermind, next week boleh tengok. Jadi menternak lemak jelah. Aku tak sangka masuk mall banyak kedai tak buka. Nak shopping pun takda mood. Oke lama tak menjamu selera di Pizza. Makanan tu kena amek set sederhana, nanti jadi kes dugong. Perut sendat dengan cheesessss...





All are mine

Pizza Hut

Sedap roti bawang ni. 4 keping tak cukup




Kalau hantu cheese pertama sekali dia akan belek menu tu sampai berjam-jam. Kesudahannya ada orang merengek lapar jadi aku order set Hut's Delight 2. Order banyak2 pun takut tak habis. Kalau bab makan jangan tamak sangat. Space perut kena taw juga. Hee.. Recommended untuk 2 orang jadi ada Chicken Supreme + 2 Soup + 4 Garlic Breadstix + 2 gelas Mirinda Stroberi ditambah dengan segelas air + Volcano Cake. Harga less than RM 50 sebab ada diskaun. 



Motif utama kalau selalu makan di restoran ni ialah nak tengok Service Charge dan juga Government Tax yang naik 6%. Ini semua belajar dari kawan masa kolej. Kalau mahal sangat tak boleh makan selalu katanya. Hoho.. Kalau teringin nak makan boleh tengok di sini - "Pizza Hut" :)





Muka happy angat


Chocolate Volcano ! Aku tertipu oleh gambar dalam menu. Sekali tengok besar gedabak. Tak habis makan. Huuu


Kegembiraan seorang penternak lemak. Orang Kedah kata pulon. Haha

Minggu polka dot kot



P/s: Teringin nak keluar makan dengan blogger. Entah bila kita dapat jumpa.



27 comments:

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Aisy Nasiha said...

Nak makan dengan blogger mana tu? Hihi..

amboi, setakat tu taklah menternak lemak lagi.. lagi pun orang muda mcm nina..mudah je bakar lemak tu.. dah 30an macam akak ni memangla.. tapi tak insaf juga.. hihi...

ain syafieqa said...

sedapnyee sekali sekala dpt mkn mcm ni.hehe

NinaAz said...

Xbleh blah ar dgn tax 6% ni. Hadoiiii.
Uiks nina. Td baru sy req ngn husb nk mkn pizza taw. Nk g try yg golden tuu. Hihihi. Yg Sempena cny. Mcm sodap jea

jeBateja said...

sodap plak aiiii.....

tapi hang den tgk mcm tak ternak lemak pun...maintain jerk....

Akeyla Azmi said...

Amboi3 melampau ni ternak lemak sorang sorang :P
heheheehe

nak keluar dgn kak manina :(
Hihihi.
Entah bila kan haih.

MulutPayau said...

Wahhh syoknya menternak lemak...hihihi..
Memang sedap tu....

Hafiza AizZawa said...

Besar jugak kek choco tu.. sebab pernah mkn dapat kecik jer..lapar nie tgk pizza...

Nick Nashram said...

saya setiap kali p pizza mesti order spagheti bolognese..hehe.makan 2 pinggan pun xpa.

Raudzah Z said...

Wah jealousnya nina...dah lama kita tak pergi Pizza hut!!! part menternak lemak tu memang tak tahan ..he..he

Aku Penghibur said...

wahhhh seronoknya ^_^

Anonymous said...

cantik tak gambar2 tu??hehehehe -ella-

Ai Syah said...

haha..seronok nye g mkn pizza hut xajk kite pun..eh?hehe...=)..

Badrina Badrul said...

wahh bestnyaaa!! ^____^

In shaa Allah, kita jumpa one day. n_n <3

Arham Md Ali said...

Kalau dekat JB selain Pizza Hut yang sedap Toscani Pizza la. Rasa dia best :)

Kalau dekat Mesir pulak memang banyak yang sedap, tapi topping dia semua hampir sama jadi rasa muak kalau makan selalu. Sini atleast ada toping pineapple dengan Tomyam, best.

Fiza Rahman said...

Sedapnya. Dah lama tak makan pizza hut.

Mime MF said...

lawa gambar..dan menggiurkan..haha nak sikit pizza! ^^

Kathy R'bain said...

akak tak pernah lagi makan pizza..kesian kan?

are_lin@yu said...

sedapnya..belanja kita blh..hihi

Dhia Dirham said...

ternak jangan tak ternak okeh! hahahaha

Ema Johari said...

dah lama tak makan pizza hut

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Kalau nk makan pizza kena makan kat restoran dia bari u best.. baru2 nie order delivery ke umah.. tak sampai seminit pizza dah keras kejong.. huhuhu.. mmg spoil jer..

Azhafizah Md Nor said...

sedapnya Pizza..selalu makan one slice je kenyang da:)

hainom OKje said...

Mak aih...sodap tu.....tak pe Nina kurus ...makan jer selagi boleh!

Khai♥Rin : anies said...

smpi ati x ajk kite ponnnnn

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

wah.. sedap tu nina.. akak tengok nina ni makan berselera, tapi badan maintain kurus.. apa rahsianya?

Yun Sing said...

Huaa tu kata sikit? T_T Kalau biasanya pergi makan takut juga order banyak nanti akibatnya taulah kan.. hehehe

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com