15 April 2014

Jom Lah Ber-WhatsApp !


Assalammualaikum.


Harinie tak boleh nak post panjang panjang sebab esok aku nak kerja dan otak dah tepu. Tepu dengan idea idea beras bernas nak menaip. Tetiba jadi macam blogger baru pula. Mood blogging, aku menyeru kau sila kembali semula. Cewahh.. dah macam mak nujum kan. 


Sejak ada teman2 blogger yang ramah ni, kami siap berkongsi cerita dengan WhatsApp. Kalau tak layan blog pun still lagi boleh connect. Mesti WiFi la? Haha.. WhatsApp itu benda yang ramai guna dan salah satu khidmat pesanan ringkas yang free lagi tak berbayar jika menggunakan line internet tak kisah la WAN, LAN, MAN ke. 




Maksudnya FREE untuk mesej. Janji, perlu di-install-ling kan WhatsApp nya dong. Baru bisa mesej secara gratis (ngomong Indonesia barangkali). Akceli aku suka kacau ofismateku dari Medan masa tengah buat kerja melalui Wassap. Hahaha *gelak tak brapa nak jahat. 


Antara kelebihan yang berjaya dicungkil, aku dapat menjimatkan kos mesej. Tak payah nak topup selalu. Lagipun, di Malaysia, kebanyakkan rumah sudah ada wifi. 


Handphone apa boleh install WhatsApp?
*
*
*
For more info just click "this"


*Klik gambar untuk kembang*




p/s: Kalau ada lelaki tanya ada WhatsApp tak? Jangan bagi no fon oke. Taktik lapok je tu. Bagi blogger boleh la share. Hihi


24 comments:

Puteri Wanita said...

selamat ber whatsapp yer :)

Sis Vee said...

sis mmg x de whatssup . kang ada gak g x sempat nak buat keje ...

Pha Is said...

hahaha.. baru je install bnda alah ni. dulu rasa malas nk install, sbb xde orang pun sudi nk mesej.. skrg ni ada orang paksa saya suruh install.. senang nk mesej katanya.. hehehe

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

WhatsApp memang memudahkan dan menjimatkan :)

n O e s u h a i m i said...

rajinnya amanina...siap berwhatapps ngan kawan2 blog... guna app ni...jimat la duit..x perlu nk sms/mms kan...

Wafi Remli said...

Free for 1st year

Sobri Yaacob said...

amboinina ayat yg last tu..terasa kita ya..tapi kalau blogger bleh kan mintak :P
menabung sini..

Azlan Strider said...

owh...dah tukar domain baru rupanya, patut la tak perasan..hehehe..abis tu kalau takde no phone cemmana nak wasap??hehehe..menabung downy sini..

Regards,
-Strider-

Eiqa Almond said...

eiqa pun ske whatsapp more than wechat. hahaa Sebab wechat lambat lee nak loadingg. sukasamko, okay i'll remember. heheee

RDZ Z said...

Wah nina dah ada blog baru ya.. tak perasan pun..

Kathy R'bain said...

hai sis..lama tak singgah sini...

Ai Syah said...

wah..lama jugak x ke sini..hee..

sy x de wasep . masih manual punya sms . hehe . =)

Nurul Farahizzati Zakaria said...

zizie ada whatsapp, tapi cedey.. xde org nak tegur sapa.. huhu.. but, wechat best! ada geng2 blogger.. hihi.

Aisyah Az said...

alaahhh mcm mana nak wassap akak ni? huhu

Yun Sing said...

Hahaha.. cakap pasal no. fon harini kat sekolah memang epic giler xD 019-534.. tekan-tekan tak dapat !! Kehkehkeh.. Padan muka :3

Aisy Nasiha said...

Haha. Mak mentua akak aktif berwhatapp ni. Menantunya sekali sekala je..

ai nina. Nape di dashboard akak tak keluar update blog nina. Akak ingat nina bz.. rupanya banyak je entry baru

Mizz Aiza said...

akak je yang masih belum menggunakan aplikasi ini..

fatin wawa said...

betol2.. sng, x pyh nk topup2 selalu.. :)

MaMa Rey said...

guna whatsapp jg..jarang dah topup skrg..whatsapp lg mudah..cpt..

Fiza Rahman said...

Memang guna wassup hari2.

Abe Kie said...

kdg2 x sempat bls msg di whatsapp sbb byk sgt...

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...

hpone mselim3 tak boleh wasapp.hhehehe

mselim3

SAMIQA ♥ said...

Sekarang semua guna whatApps... tapi sy pulak jarang nak msg2.. guna pun jarang2...

izzuan said...

but still whatsapp aku x reti nak balas :P :P

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com