16 April 2014

Kucing.. Imma Cat's Lover



Assalamuaikum.

Bila tengok kucing kat jalan rasa kesian tapi apa boleh buat bila tinggal di rumah bertingkat agak susah nak membela kucing kalau tak ajar cara nak beri beriii di jamban. Sejarah takkan mungkin berulang, dah berzaman tak bela kucing sejak kucing kesayangan hilang semasa umur aku 11 tahun. Semuanya jadi lepas kami sekeluarga pindah rumah dan kucing tinggal di rumah kampung. 


Miss my cat a lot =(


Menangis jugak la bila kucing siam bermata biru, berbulu putih hilang dan 'dabu' hanya makan keropok. Tak makan ikan langsung. Senang nak bela sebab perlu beli keropok twisties kaler hijau, keropok udang dan kadang2 makan biskut hup seng. Kerlass ex kucing aku !


Tapi sekarang dah boleh main dengan kucing sejak makcik2 start bela. Muehehe.. Tumpang sekaki gomol kucing. Tak tahan godaan bila tengok bulu bulu yang gebu tu. Rasa nak peluk selalu. Hehe..

Kucing dengan tuan sukanye.. boleh buat frame birthday tahun ni ;) 



Kak Rose bersama anak2.. Besaq2 pun nak minum susu lagi! Tak malu


Garfield dah hilang dicuri orang


Jahatnye orang yang snap gambar bontot aku. Hahaa..


Suka tengok teh tidur.. Kesian tinggal sekor je


p/s: Muka ganas tapi dalam hati sayang haiwan tau. Ingatlah kucing salah satu haiwan kesayangan Rasulullah :)

15 comments:

Yun Sing said...

Comelnyeer !!

Anisyamir Leejo said...

Saya pun minat kucing <3 Kalau ikutkan hati, nak je kutip kucing kat tepi jalan tu buat balik rumah. Tapi apakan daya, mak tite marah :( huwaaaa Btw, sy singgah sini sambil follow #440 XD

Tashira Sha said...

hahaha. tak sangka dah bsar pun masih minum susu. hahaha. kucing akak smua montel2 ^^ hihi

sarah hairudin said...

comelnyaa meow :D Rumah kita pun banyak kucing. Geram je tengok walaupun muka tak comel mana. Haha

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Amboi comel2 kucing tu, geram betul zumal tengok kucing gebu2 gitu :)

Azlan Strider said...

dulu time kecik2 sy pernah bela kucing...tapi lepas mati kena langgar ngan jiran sy fobia nak bela kucing..tak sanggup nak rasa kehilangan macam tu lagi..hehehe

Regards,
-Strider-

Aisy Nasiha said...

Alahai..mmg comel kucing ni. Kena jauhka dr nazif..kalau tak nati abis buku ditarik...

MaMa Rey said...

alolo..comelnya tidur..suka kucing jg tp buat ms ni x boleh bela nti hbis dkerjakn oleh ank kecil hehe

Fiza Rahman said...

Comelnya kucing.

Wafi Remli said...

Kesian yang teraniaya

SAMIQA ♥ said...

tak nak bgi seekor kat saya.. saya pun Cat's Lover ^^

Ai Syah said...

kucing mmg sgt comel..=)

Nora Karim said...

alololo comeinyalah kucing2 ni...

Hafiza AizZawa said...

miow.. comel nye... sama je spesis kucing yg Fiza pernah bela dulu.. comel2

Eiqa Almond said...

gambar bontot.?? ahhahahaa
bukan jahat tapi nakal org dok snap gmbar bontot kucing tuuu :P

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com