18 May 2014

Liebster Award 3 by Zuhaira Nasrin


Salam Readers..


Tetiba banyak pula orang nak tag aku dengan soalan2 yang kiut miut. Hehee.. Kali ke 3 di tag oleh Zuhaira. Sebelum ni dah kena tag dengan Ai Syah & Aimi. Lepas ni ada hutang lagi 1 tag :)


1. Apakah nama glamour anda?

Haha.. ini sangat lawak. Ada banyak nama orang beri seperti senior hot dan nina bobo (mak angkat panggil) *boleh search lagu nina bobo by Grace Simon. Hihi


2. Berapakah umur anda masa jawab soalan ni?

23 tahun, 10 bulan, 2 minggu & 4 hari. 


3. Rancangan tv yang paling diminati?

Ada banyak tapi nak senarai jugak lebih dari 1. Hihi.. suka drama LYMA, Robocop, Grey Anatomy.


4. Tempat best yang korang pernah pergi dan kenapa suka pegi sana?

Lost World of Tambun, Ipoh.. Sebab boleh main macam2 berulang-ulang kali. Paling suka berdiri depan patung katak dan tunggu hingga katak tu pancut air. Serius ini taman tema faveret selain Genting. Hoho


5. Apakah hadiah yang pernah anda beri kepada ibu ayah sempena birthday/father's mother's day?

Tak pernah langsung sebab mak ayah tak suka sambut. Jadi belanja diorang makan jelah.



6. Cerita sikit tentang personaliti anda.

Takkan nak puji diri sendiri kot tapi seorang yang suka makan, kuat tidur, baik, suka merengek, kuat menyakat. Itu jelah perkara yang paling sopan. Hehe.


7. Apakah handphone pilihan hati anda? Nokia? Samsung? iPhone? Motorola? HTC? Lenovo?

Minat iPhone tapi tak mampu lagi. Dari form 5 dah pakai Nokia dan masih setia hingga sekarang walaupun dah tukar ke smartphone. 


8. Apakah hari yang paling anda suka? Kenapa?

Hari Jumaat dan hari raya sebab banyak rancangan tv yang best2, yang penting cuti !! Hehe


9. Describe rumah idaman anda.

Rumah style kampung moden tapi ada pool dan ada space boleh tanam pokok2 bunga. 


10. Berapa kalikah dalam setahun anda khatam baca al-quran?

Erkk.. Memang jarang ada masa nak baca. Selalunya sekali setahun. *jujur . Yassin banyak 


11. Apakah cita-cita anda untuk 10 tahun ke hadapan?

Ada rumah sendiri, kerja tetap, ada business catering sendiri. Ewahh..


Yeahh.. ada lagi 1 tag ! Yeee Yeee


5 comments:

Rina Zaidi said...

Jawab, jawab, jawab. :)

Eiqa Almond said...

NIna suka tanam pokok ehh.??
Nina Bobo, auuuu..
Senior Hot, auuuuu. hehehee :P

Pha Is said...

bagus betol soalan tu.. saya pun tersentap masa baca soalan no 10 tu.. hehehe

Khai♥Rin : anies said...

ooo pggl cik nokia la yek

Yun Sing said...

ehem ehem senior hot :p

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com