25 July 2014

Biskut Raya 2014



Salam Readers..


Bila raya dah dekat, benda wajib yang perlu dibuat tentulah biskut raya. Yes, raya memang tak lengkap tanpa biskut raya. Kalau tahun lepas aku la orangnya yang sibuk membuat biskut tapi tahun ni agak kureng sebabnya dah kerja jadi tak ada masa nak buat. Raya kali ni banyak biskut moden tapi sedap. Kalau boleh nak biskut raya wajib ada macam tahun lepas. Boleh baca sini "Biskut Wajib Ada" .  


Yang sedihnya tak dapat nak makan biskut best2 sebabnya tahun ni mungkin tak balik beraya di kampung. Tak dapat makan dodol dan agar2 kering :'( Ini la biskut pilihan untuk raya tahun ini. Mesti ada biskut baru yang mak belajar di kelas memasak. Biskut Shortbread Marble juga wajib ada. *Terliur


Biskut Makmur

Ini kegemaran keluarga. Kena simpan kang habis sebelum raya. Janji kacang tak halus dan gula icing banyak. Hihi


Bsikut Samperit / Dahlia



Biskut Shortbread



Biskut Selayang Pandang



Biskut Eye Susan *sedap



Biskut Kelapa Delima



Popia Simpul kasih

Popia ni beli je. Yang asal punya dah habis 1 balang. Hahaa
Kesedapan terlampau



Itu jelah bakal2 biskut raya yang bakal aku habiskan. Hihi.. Sambil tengok rancangan raya kat TV tu. Selamat berpuasa untuk 2 hari lagi dan selamat hari raya semua ! Jumpa lagi di entri raya pula. Okdaa..


11 comments:

Sal Bee Yah said...

Akak biskut raya ni kureng sikit. .lagi suka kerepek2 je

Khai♥Rin : anies said...

almond london x de ke?

Yun Sing said...

Haha.. popia macam ni memang sedap and addicting.. ^^" Masa CNY pun ado.. beli je xD Banyaknya kuih raya.. nak cikit? :p

Mimi Azirah said...

wah sedap sedap biskut raya

Iola said...

simpul kasih !! may fav

Sya Mimie said...

Meriahnya kuih/biskut raya dia.. :)

Sya Mimie said...

Meriahnya kuih/biskut raya dia.. :)

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Banyak biskut raya feveret nie...

Kathy R'bain said...

Hmmm...beraya sakan nmpknya sis..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Saya suka biskut makmur juga.
Suami suka popia simpul kasih.

Azlan Strider said...

tahun nie saya dah dpt catch up ngan nama biskut raya..hehehe

Regards,
-Strider-

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com