7 August 2014

Bersama New Interns



Salam Readers..


Rasa lama sangat tak update entri tapi sayang juga kalau blog dibiarkan sepi. Nanti jadi rumah blog usang, lama2 berhantu. Eeeiiii takutnyee.. Mesti YS tengah gelak guling2 bila baca entri2 yang coming late ni. Hihi.. Dah nama pun part time bloggerkan. Oke la, dalam bulan puasa lepas banyak pula budak2 interns kat office. Biasa ler engineer Raam dengan Raj memang suka ambik budak intern ramai2. Motif? Tak dapat nak dikenalpasti. 



Yang pasti mereka mereka memeriahkan office yang sedia hingaq ni !! Manager lalu saja terus senyap sunyi. Krik.. krik.. Dalam ramai2 budak interns, ada juga sorang gegirl. Aww.. Dapat gosip2 dapat gelak2, dapat selfie2 kan. Hehee *3 bulan je nak seronok ronok dengan Syuk :'( 




Bila ada budak intern ni, kita sebagai pekerja kena layan dengan baik. Yelah, aku pun pernah alami situasi yang sama dulu. Jadi intern matric penang selama 5 bulan, macam2 kenangan dengan staf2. Yang best tu kami boleh 'sekepala' . Nak buat syuk happy2 dengan kami :)


Me, Syuk dan bakal army Universiti Pertahanan Nasional Malaysia

Single lagi tau. Student IKBN, Sepang

Dah habis baca novel Rindu Awak 200%


Kenangan tuan blog jadi intern - Bila tengah buat video lalu lintas budak comel datang nak jumpa abang guard. Jadi la adik angkat hingga aku habis intern. Rapat dan kami buat macam2 aktiviti dengan penolong akauntan, kak Faizah. Sejak tu, kami dah start pegi makan kenduri staf. Paling tak boleh lupa 1st time buat Pavlova dan sanggup tidur di kuarters matrik semata-mata nak belajar buat pizza. Dapat join meraikan perpisahan staf veteren dan dibelanja makan pula tu. Yang sweet tu keluar celebrate birthday si kenit sambil layan gwiyomi comel . Last2 layan PRU13 . Tengok cara kerja orang Government. Paling meriah bila kena tolong staf2 buat event . Makan free mesti la suka. Pengalaman hanya sekali saja hingga la dapat sijil tamat LI. KMPP tetap di hari ! .

5 comments:

Yun Sing said...

Hahaha.. gelak je, tak guling lagi xD

Cik Mimie said...

Wah, bestnye..Cik Mimie dulu xde intern pun..hukhuk..sedey tak pat rasa pengalaman ni..

Suriana abdul kadir said...

Cantik gambar2 tu..
Jemput join segmen ini..
http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/08/9-awesome-blogs-of-month.html

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Kongsi ilmi & pengalaman bekerja.
Itu yang mustahak:)

Khai♥Rin : anies said...

awat bc novel terbalik? ;-)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com