10 August 2014

Selamat Pengantin Lama Anuar & Isteri


Salam Readers..


Bila baca tajuk mesti orang pelik, kenapa kata pengantin lama? Tak pelik pun kalau dikatakan pengantin dah lama nikah. Kalau tak silap lagi 2 hari kot sebelum start puasa. Hahaa..



Yang penting, pengantin jemput juga officemates makan kenduri. Baru semalam, sambut birthday pengantin yang ke 25. Harini dah naik pelamin. Kami semua konvoi 2 kereta ke rumah pengantin perempuan di Kg. Teluk Petata, Kupang, Baling. Aku naik kereta kak ayu. 1st time sembang rancak dengan Chun Li. OMgee.. hilang segan. Si Isaac pula bawak 4 orang wifey dia. Serius lawak okay. 







Siapa agaknya kahwin dulu? Haha.. Soalan setiap tahun *WAJIB



Yang jakun tu ialah kami kami kami yang jarang nak masuk kawasan betul2 kampung. Memang jakun habis bila tengok kambing, lembu, pokok rambutan sepanjang jalan. Siap kena perli lagi tau. Huhu.. Dah sampai rumah kenduri, pengantin tengah makan dan dapat layanan special makan dalam rumah mengadap pelamin. Orang masuk rumah sibuk tengok talam makanan, kami2 sibuk bergambar atas pelamin. Muka tak malu. Hihi




Makanan wajib bagi orang2 sini time kenduri ialah gulai batang pisang. Erkk setakat ni tak makan lagi. Hehee.. tak reti makan. Kira menu sedap juga la. Balik dari kenduri terus ke rumah Hanim di Tikam Batu. Open house katanya. Makan lagi macam ni. Sedap dapat makan bihun soto dengan 





Officemates

Muka kekenyangan. Isaac sudah mau pulang membawa cewek2 dari Medan. Tamakkan bunga telur sampai 3

Fikir 10x nak lompat. Payah pakai high heels ni. Tak sure belakang tu bukit atau gunung Jerai

Gaya bebas yang pelik.. Haha



Selamat berhujung minggu dan Selamat Pengantin Lama Mohd Anuar & Asmida


6 comments:

budak said...

Meriah kenduri datang ramai2 kan. Mcm rombongan. Hehe

Cik Mimie said...

Selamat penganti lama jugak untuk kawan Nina :) cantik..

Kathy R'bain said...

Hehe...terbaik..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Takpe je.
Akak dulu kawen dec 2007.
Sanding aug 2008.
Masing-masing susah nak dapat cuti ler katakan.

Khai♥Rin : anies said...

barakallah...

Yun Sing said...

Hahaha meriahnya :D

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com