28 October 2014

Pengguna Google+ Dilarang Buat Begini


Salam Readers..


Bagi pengguna Google+ macam aku ni. Soal pertama yang kena ambil kisah ialah sharing photo. Ya, kita share photo di blog bersama followers Google+ dan juga Google. Jadi, sebelum itu aku dah privatekan semua gambar2 yang pernah diupload ke dalam blog selama 4 tahun ini. Bila dah gatal tangan, buruk akibatnya.



New Header ! Tadaaa


Akhirnya, memang buruk blog aku. Semua gambar Google tak boleh detect. Akhirnya, aku terpaksa minta tolong blogger untuk gantikan header dan betulkan apa yang sepatutnya. Untuk kembalikan kesemua gambar2 di blog, aku TERPAKSA ambil semula gambar2 di Google+, rename gambar semula dan upload semula ke setiap entri. Bertambah kerja T______T  




Nasihat di sini. Jangan buat macam ini
*kalau tak tahu lagi

*
*

1#
Sharing Option

2#
Dilarang klik Disable Reshares !

3#
Bila tak baca betol2. Hilang semua link ke Google

4#
Google can't detected. Dah macam tanda jalan raya


p/s: Menyesal pula bila tukarkan blog menjadi Google+ 


8 comments:

SalbiahM said...

Thanks sharing nina...

Kopiolimauice said...

ooo...patut tgok entry lain takdak gambo nye ;p sabarrr je la...

Hikayat Seorang Budak said...

owh camtu pun ade ea. xtau lak akan bagi kesan cmtu.

btw, cantik header baru. comel :)

LYAfrina said...

huhu..mmg xtahu menahu psl ni.. lya still blog kan?? x google+ kan?? eyhh apa beza view blog n google +..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Sebenarnye akak pun taktau sangat apa yang akak choose masa buat blog.
Main belasah je.
Harap xde masalah yang timbul.

Farrah MF said...

Kalau akak kena,..nangis sudah! Jenuh nak masukkan balik gambar satu2!

aswadz said...

oooo... aku blom bertukar ke google+ lagi. mcm mls je nak tukar.

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Lagi satu jangan delete ler gambar yang share kat blog ni dalam photo google nanti tanda no entry gak kat semua gambar kita...

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com