22 January 2015

Drama Zahira Episod Akhir Happy Ending

Salam Readers..


Drama Zahira Episod Akhir | Demam Zahira dan Iqbal sudah pun kebah. Sesiapa yang layan drama ni memang rasa syok ahh tengok Zahira bergaduh dengan Iqbal kat tasik tu. Kahkah.. Ulang banyak kali, ketawa pun banyak kali scene nak melamar tu. 


Zahira episod akhir
Iqbal muka happy nak kahwin dengan Zahira


Setelah puas memujuk kawan Zahira tu, akhirnya dia beritahu dekat mana Zahira berada. Malangnya Iqbal terlambat sehari, bila datang ke hotel Zahira menginap, dia dah check out. Runsing punya pasal hingga angaukan Zahira.


Akhirnya Zahira berjumpa dengan Zahid. Dia memulangkan semula cincin pertunangan mereka. Zahira minta maaf tapi Zahid faham dan terima pilihan Zahira dengan hati terbuka walaupun sedih. Zahira ke rumah Iqbal akhirnya.


Setibanya Iqbal balik ke rumah dengan berita kehilangan Izzati dan Idlan. Marah Iqbal dengan Mak Yam dan mamanya. Katanya pergi ke taman tapi semua tu dah plan untuk Iqbal jumpa Zahira di taman. Hati Iqbal gundah gulana, Zahira hilang, anak kesayangan pun hilang jugak. Sambil drive pun dok menyeru nama Zahira. 


Akhirnya jumpa juga tapi Iqbal marah-marah pulak Zahira. Cakap perempuan tak gunalah, penipu, pendek. Ayat last tu buat Zahira cair, siap janji jangan garang lagi. Zahira dan Iqbal berkahwin juga. Happy ever after. THE END. 

Zahira pulangkan cincin tunang mereka.. Kesian Zahid


Jarang tengok drama melayu endingnya baik-baik saja. Musuh boleh berubah insaf, tiada adegan balas dendam, tumbuk ke macam Istikharah Cinta. Selamat untuk ditonton dan suka pelakon kanak-kanak comel tu. Dah jatuh hati kat adik Nur Qistina Raisah dan Habiel Lutfillah Durrani


Iqbal angaukan Zahira



SCENE MELAMAR KELAKAR + SWEET

Style Iqbal melamar Zahira. Akhirnya ego-ego kahwin juga. 

Malam pertama punya scene.. pandai Mak Yam hias bilik pengantin.
"pakai baju kluang pun isteri abang tetap cantik, baju kelawar la abang" haha

Scene kahwin takda ya dalam drama. Source IG TV3

Keluarga bahagia Syed Iqbal dan Zahira. Selamat pengantin baru. Kiutnya Izzati dan Idlan


Tahniah Adi Putra dan Zara Zya.
Tersenarai Anugerah Bintang Popular ni.




6 comments:

Aisyah Az said...

okay ecah baru tahu sekarang.. sobsob. kena layan lepas ni. huhuhu macam best jaaa ;')

Puteri Wanita said...

demam yer :p tengok sekali sekala jer.. ending pun termiss.

bagus juga ada penreview ;)

p/s: first time dengar baju kluang. haha

BLOG OH! BLOG

ain syafieqa said...

ala..tak dapat tengok scene last. apa pun lakonan zara zya memang best..

ros_reeza said...

Best sangat cerit ani.. dan suka sebab last dia, happy.. bersama jugak dengan Encik Iqbal..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Zahira yang cantik.

Khai♥Rin : anies said...

x suka sbb x de scene kawen ms episod last tu waarrghhhhhhhhhhh

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com