31 January 2015

Kronologi Kisah Tahun 2014


Salam Readers..

Genap sudah sebulan tahun 2014 meninggalkan kita. Agak terlambat nak publish entri kenangan dan kisah masam manis di tahun lepas. Tahun lepas aktiviti aku agak 'slow' sikit dengan event best tak macam kronologi tahun 2012. Yang pasti tahun 2014 ialah tahun banyak makan dan tengok wayang !! 




Januari



- 1st time belanja officemate makan besaq. Open table sempena confirm kerja tetap. Serius banyak lauk macam ni harga masih lagi RM 100 ++ 



Kedai makan Permatang Pauh



March


- Terkejut beruk bila tercalon untuk Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat di IKBN, Bukit Mertajam. Walaupun tak berjaya tak dah cuba sebaik mungkin. Tunggu jelah exam yang lain. Ngeh.. ngeh




September



- Pertama kali daki Bukit Bendera sepanjang 5KM. Hampir-hampir pancit tapi tak la pengsan. Serius best hiking dengan geng-geng Mattel. Kalau boleh nak join lagi tahun ni. Hehe..  


Puncak Bukit Bendera


October



- Setelah sekian lama setia bersama Maxis dan Celcom akhirnya simkad bertukar ke RedONE. Betul-betul jimat dan boleh online sepanjang masa dimana jua berada termasuk di hulu kampung.




- Buang tebiat bila daftar nama pergi kursus kahwin Sungai Petani. Akhirnya bab kahwin yang satu ini selesai juga. Boleh tarik nafas panjang sebab dah ada sijil kahwin. 






November


- Join charity berjalan bersama orang-orang buta dan pekak sepanjang 3KM. Seronok juga jadi orang buta yang berjaya memotong barisan dan rasa insaf/bersyukur dapat melihat dan mendengar.    





December


- Minggu EVP and 12 days play of activities untuk pekerja. Join Zumba kali ke 2 walaupun tak best macam Walk for Sight & Sound. Janji lemak berkurang.  




21 comments:

tiga lalat said...

Salam. Hee tahun 2014 yang meriah dan seronok.

Cetusan Minda said...

wah , dah siap pi kursus kahwin ... sis bila ntah agaknya ...

Jomsantaisekejap Jss said...

siap ada kronologi lagi... boleh buat diary tu..lepas tu buat cerpen.. kan

Fiza Rahman said...

Nak kawin dah ker nina...hehehe...Tahniah dah dapat kerja tetap ☺

Farrah MF said...

Office Nina banyak anjur events ye. Best2 lak tu. Nina suka outdoor activies ye?

Farrah MF said...

Office Nina banyak anjur events ye. Best2 lak tu. Nina suka outdoor activies ye?

Dunia Zumal said...

Wah Nina combine semua cerita kat sini yer ^-^

izzeyda said...

Senang nak ingat peristiwa dalam setahun..

Pha Is said...

tahniah sebab dah berjaya hiking bukit bendera. saya pun dah pernah, baru sekali. tak pengsan, cuma elok nk sampai kat puncak je, kaki krem.. hehehe..

anyway, hadiah kereta hot wheels dah sampai.. thanks..

Qaseh Abadi said...

Sis orang BM ka.. Dekat sangat ngan ai.. Zumba kat mana tu

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Sijil kursus kawen tu valid berapa lama?
Kalau x kawen dalam tempoh tu nanti kena ambik kursus lain kan.. :D

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Zumba tu rancak kan?
Nape Nina kata x best?
Hehe...akak dengar nama cam best je.

ros_reeza said...

Banyak jugak aktiviti tu;) bestnya dapat join zumba!

Mime MF said...

yeah dah ada sijil kawin..haha ok la tu..byk jugak kenangan 2014..;)

aRz MoHa said...

wh bnyak aktiviti menarik kan? untung juga keja swasta. mesti ada program yang menarik.

aRz MoHa said...

tak pernah lagi hiking bukit bendera. haritu last hiking pantai kerachut ja

izzeyda said...

menarik, banyak aktiviti sepanjang tahun 2014..

Jari Manis said...

thn byk mkan dan tgk wayang? byk mkn tak per..badan kecil molek je...so thn 2015 byk apa pulak :-)

Jari Manis said...

sis CM..JM pun ada kursus kahwin 2004 lagi tapi huhuhuh....sampai skrg 'no calon' so tak perlu risau kalau belum g kursus tu

Khai♥Rin : anies said...

cerita bln 4,5,6,7,8 mana? ;-)

Aisy Nasiha said...

Nampaknya tahun 2014 satu tahun yang menggembirakan nina.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com