12 January 2015

Misi Cara Bekerja Tahun Ini


Salam Readers..


Tahun ini kena bekerja berpandukan cuti dan schedule kalau tak terbabass.. Ohh tidakk!! Doakan nina naik gaji tahun ini. Aminnn. Selalunya syaiton suka mengacau lepas breakfast, sesudah sendawa --> keluar dari pantry --> balik ke meja --> pandang screen, tengok keyboard --> menguap tak henti-henti. Pernahkah korang alami gangguan seperti ini? Tampaq pipi sat. Herher




Misi bekerja bersama notebook dan calender. Sayang nak guna/conteng Power Rangers ni.


Yang penting cara untuk menjimatkan cuti tahunan! tahun lepas tinggal baki 3 hari je. Sedihh T____T . Dah buat list kontot, takmo fikiran bercelaru. Gangguan kedua yang sukar dielakkan bila manusia-manusia suka reply whatsapp pagi-pagi --> start buka FB & Twitter --> kerja tak siap. Pernah sekali bos TER-nampak aku layan YouTube. Sambil buat muka comel cakap sorry.




Ini list kontot:

- Jimatkan annual leave, kurangkan bercuti kecuali cuti umum. Cuti umum kalau jatuh pada hari bekerja maka OT. Dapat UP kan gaji. Hihi

- Kurangkan bersosial di media, layan tweet, blog sampai ke petang kerja tak siap! Adehh

-  Jimatkan masa membeli makanan dengan membawa bekal. Muak dah nak makan di cafe. Menu sama setiap hari T_____T

- Bermain duit kutu bersama officemate

-  Yang penting ada banking online. Senang nak bayar bil. *mike ade maybank2u & cimbclicks (loghat perok pulak)



Misi bekerja anda bagaimana? Acece


10 comments:

SalbiahM said...

hehe..samalah kita..nak kurangkan bercuti, sebab mampu bawak 5 hari je dari tahun lepas.comel notebook tu..ada lebih x?hehe

Papaglamz said...

Point Nombor 2 tuuuu?? Ermmm... Blh ker?? Hahahaha.. Joking..

Pha Is said...

smoga berjaya buat semua list2 tu..

Puteri Wanita said...

haha.. biasalakan. first sekali open mail la ... kalau first open fb, parah ni :p

BLOG OH! BLOG

Fiza Rahman said...

Smoga misi berjaya sampai hujung tahun ni...hehehe...Cute lah calender tu ☺

Khai♥Rin : anies said...

rs nyer sm je mcm org kt sini hahahaa

Hikayat Seorang Budak said...

Tudia dah buat list. Moga berjaya ikut shedule yg dh dibuat :)

Deanna Morni said...

chantek kalendar tuh....kalu sy pon sayang nk conteng...hehehehe

ros_reeza said...

wah, bagus bagus ada misi.. bab cuti tu, rasanya kita sama. hihi.. kena bajet betul betul tahun ni..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Bila buat muka comel, bos maapkan x?
Dapat imagine muka Nina..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com