14 January 2015

Resepi Spagetti Carbonara Semudah 1 2 3!


Salam Readers..

Resepi Spagetti Carbonara Mudah | Di petang yang mulia ini. Ehh.. treadmark law pulak. Mak jemah nak share resepi yang simple 1 2 3 terus siap *jangan terpedaya. Kalau nak resepi lain boleh tengok kat sini "Prego.Com" . Mesti penggemar cheese meleleh tengok makanan. Jikalau tahun lepas nina share "resepi macaroni" jadi harini masak spagetti. Sedara mara makanan Itali. Yang penting cepat masak cuma 30 min je.



Bahan Spagetti Carbonara




Bahan-bahan:

Spagetti
Prego Carbonara Cendawan
Bawang merah & putih
Garam secukup rasa
Sosej Cheese


Prego Carbonara pekat berkrim bersama sosej



Cara Memasak:

1. Rebus spagetti

2. Goreng sosej

3. Tumis bawang merah dan putih sehingga kekuningan

4. Masukkan air sedikit

5. Masukkan Prego Carbonara dan biarkan mendidih

5. Masukkan sosej yang telah dipotong.

6. Last masukkan garam.



Spagetti Carbonara Cendawan bercheese

Magnum Mini


Sedap makan bersama Magnum.. Aumm dap dap :)


18 comments:

Farah said...

Dekat sini susah sikit nak cari Prego. Saya meamang lagi prefer Prego ni daripada yang lain.

Nora Karim said...

Wah... nampak sedap tu... lapar pulak tgk makanan...

tiga lalat said...

Salam. hee sungguh merajin masak ;)

Jomsantaisekejap Jss said...

Wah sedap sedap sedap..terliur dah den tengok..apalagi kalau merasanya..huhu

Aisya A. said...

dah la perut tgh berkeroncong ni. huhuhu

Pha Is said...

rajin amanina masak...

Puteri Wanita said...

erm.. sedapnya. feveret my dotter spaghetti carbonara ni . yg magnum tu, kalau beli saiz biasa rm4 sebatang, tapi rasa biasa aje, cam tak berbaloi lak :P

BLOG OH! BLOG

Fiza Rahman said...

Memang senang sangat kan sis. Akk klo buat suka tambah fresh milk. Lagi lemak berkrim dibuatnya ☺

Khai♥Rin : anies said...

kalau mls nk msk ni je la yg sy mampu buat ;-)

Hikayat Seorang Budak said...

Amboi nina, sangat menjemput kelaparan dah ni. Hehe. Dap nye la hai ;)

Deanna Morni said...

huihh....meleleh air liur tgk...dh la tgh lapar nih...hihihhii

Kathy R'bain said...

eh..ada kaki la..hehehehe..

ros_reeza said...

kusyuk baca resepi, tetiba nampak magnum.. eh, eh, tak boleh jadi ni.. hihihi

aRz MoHa said...

wow sedapnya. tambah pulak aiskrim kan>?

nOe suhaimi said...

sedapnya magnum tu...

MaMa Rey said...

Nina berliur lah tengok spagetti tu hehe..mudah sj nak buat kn..

aiskrim tu pn alahai..

Nur Inani said...

salah timing masuk sini. hahaha. malam malam tengok spaghetti carbonara plus eskrem magnum buat perut kita nyanyi lagu rock kapak. sedapnyaaa :D

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Dap nye... Dap mye..
Nak jugak..
Akak suka spaghetti tapi malas masak.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com