14 February 2015

E-Day Shazwan & Shuhada


Salam Readers..


Tak sabar nak makan nasi minyak! Yeayy.. Lama keluarga my mum side tak ada kenduri. Seingat aku pakcik kahwin tahun 2008. Sekarang dah ada sepasang anak. Akhirnya, hajat mak long nak bermenantukan orang jauh tercapai. Bertambah ahli Selangorean. Hehe..


Upacara merisik dan bertunang diadakan pada 14 Feb di Banting, Selangor. Hanya sedara mara yang berada di KL dan Putrajaya turut serta. Aku tak join, kaki digigit semut merah. Memerap di Kamunting. Nak hiking Maxwell Hill pun tanah runtuh. Huwaa..



Tergoda tengok kek ni.. Aummm
Kalau buat rojak sedap ni.. Haha
Katanya bakal besan pak long jual batu hiasan. Nindiaaa
Tepak sirih dan cincin. 


Majlis simple, pihak perempuan tak minta hantaran banyak. Akad nikah nanti nak sponsor something la. Hehe.. Tak sangka adik Wan join polis di Port Dickson dan kena transfer ke Johor. Dari situ bertemu dengan tunangnya. Sweet je. Tiada jodoh dengan bekas gf nya di Butterworth. Pelamin anganku musnah.



Betul kata orang, doa seorang ibu ni mustajab dan Allah makbulkan. Ekceli mak long tak berkenan sangat dengan ex nya tu atas beberapa faktor. Bukan memilih pangkat atau harta ye adik-adik. Sebab itu la, tuan blog kalau bercinta tak lama sebab doa ibu, tak nak aku kawen dengan lelaki tak guna.. Berputar lagu Yuna tu. Biar gambar yang menceritakan :)



Kedatangan para tetamu
Aku dimiliki org
Senyum lebar Mak Long eh?
Mimi dan Mak Ngah
Sedapnya.. macam nasi minyak je. ada papadom
Penyampaian hamper untuk YB
Macam comel je, comel je
Couple for this year goes to adik wan & his fionceee


Selamat Bertunang buat

Mr & Mrs S :)

13 comments:

Khai♥Rin : anies said...

tahniah utk pasangan ni! ;-) kenduri nnt jgn lupa jemput kami tau

Kathy R'bain said...

Tahniah...

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Comel tunang die..
Oppss..lelaki x elok pakai perhiasan walaupun bukan dari emas. Nanti btau pak polisi ya,Nina.

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Actually memang dikira haram kalau lelaki pakai perhiasan - gelang, rantai..

hana hadi said...

Selangorean pn boleh.hehe

Zizie Zack said...

restu mak tu penting kan kak.. kalo mak kata tak.. jawabnya, tabahlah kamu.. hehehe

Dunia Zumal said...

Selamat bertunang buat mereka berdua ^-^

Farrah MF said...

Congrats buat pasangan. Selamat buat preparation ke jinjang pelamin :)

Mime MF said...

wah selamat bertunang..tahniah..:)

Aisy Nasiha said...

Kalau dah jodoh tak ke mana kan? Semoga panjang jodoh sepupu nina ni.. nampak sama cantik sama padan tu..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Selamat bertunang kat Wan n tunang.

Jari Manis said...

tahniah buat mereka berdua..ingatkan Nina yg bertunang ahaksss

Puteri Wanita said...

selamat bertunang buah pasangan. kek tu nampak sedap la :)~

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com