19 March 2015

Novel Review : Hai, Encik Perfume


Salam Readers..


Novel Hai, Encik Perfume | Kebelakangan ni makin rajin pula tuan blog purple baca novel. Tambah-tambah kalau novel tu dalam proses nak dijadikan filem atau drama. Al kisahnya, terbeli majalah Remaja keluaran muka Ayda Jebat tu. Dua kali pandang ternampak review novel terbaru ni. So, sebelum tengok movie Chappie last week, terjah Popular dan terjumpa novel ni dah tinggal sebiji sebuah. Rejeki aku lettew.






Watak utama memang kelakar, si jejaka memang handsome tapi muka dah macam orang utan dengan misai, jambang ala-ala Capten Jack Sparrow ataupun Wak Doyok dan si gadis pula peguam yang blur dan kena minum susu sebelum tidur. Layannnkan jelaaaa...





Kisah seorang peguam 'ter' bercinta dengan pemilik company perfume. Padahal mula-mula Mirr Mediana dan Putra Aiqish benci dan bergaduh setiap kali jumpa. Adegan yang paling suka bab pecahkan cermin kereta Mediana, kesian Honda Civic yang diberi nama Shamsul Yusof. Hahaha


Dah la tiap kali kalau berjumpa akan gaduh lepas tu siap ungkit benda pertama gaduh sebab Aiqish ambil parking Medi, curi susu kotak, langgar kereta Medi. Sweet bila Aiqish panggil cik susu kotak. Haha


Dalam dok bergaduh tak sangkpa pulak Aiqish tu client Mediana, then terjebak pulak kisah putus tunang Mediana dan Aiqish. Ada family conflict bila kawan baik Medi si Ashraff ni rupanya adik kembar tak seiras Aiqish dan tinggal bersama ibunya selepas bercerai dan Aiqish terpaksa bersabar dengan kerenah ibu dan Aizuddin, adik tirinya.


Maya, perempuan yang tergedik kat Aiqish ada heboh pada reporter kononnya dia bakal isteri Aiqish. Ibu Aiqish ni pereka fesyen, ada show dan Medi terpaksa jadi model. Masa itu, Aiqish mengaku Medi bakal isterinya. Kecoh habis.. Nak tahu macam mana Aiqish dan Medi kawin kena baca! Hehe
*4.7/5

10 comments:

timm bill said...

cover novelnya cantik..haihh..kena pi cari ni ..tpi selama beberpa bulan ni xboley beli bku len sbb bku dari big bad wolf x bca abes lgi..huhu..

Pha Is said...

skrg jrg sangat baca novel.. hehe.. btw, nice review..

Cetusan Minda said...

klu sis dpt novel ni , confirm baca terus habis ... heheheee

Farrah MF said...

Tergoda akak tengok covernya, Nina :)

Siti Yang Menaip said...

macam macam sungguh naaaa tajuk novel skrang ni.. semua nak encik2 kat depan hahaha..

Khai♥Rin : anies said...

kena beli laa nnt ms kt pesta buku ;-)

aRz MoHa said...

macam-macam novel sekarang ya nina

Mime MF said...

lama benar tak baca novel romentiss cinta² gini..auww <3

Puteri Wanita said...

tajuk lain macam, kandungan pun lain macam; benci, rindu, suka :)

izzeyda said...

macam2 laa tajuk novel sekarang.. lama tak layan novel..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com