15 May 2015

Souvenir From Bangkok 2


Salam Readers..

Tok.. tok.. tok, bunyi tuktuk yang famous di Thailand atau ia sejenis kenderaan ala teksi yang diupgrade. Pandai je aku kan, pi Bangkok pun tak pernah. Benda ni ada di Indonesia, Thailand, Filipina dan India kalau tak silap. Lebih murah dari teksi atau bas.



Keychain from Bangkok


Souvenir ke 2 dari Bangkok. Kalau tahun lepas dapat 'T-Shirt Gajah' dari Cik Rahim, kali ni dari Law WE, jiran depan meja memerangkap Tooling Eng. Untungnya last year Dept Maintenance ke Mattel Bangkok, tahun ini Dept Tooling Engineering pula. Patut la 5 hari tak nampak muka di office. Pegi senyap-senyap ada makna tu.





Terima kasih jiran, beli juga souvenir walaupun kena 'kacau' di lorong-lorong sekitar Bangkok. Maklum ler kat sana susah nak beza lelaki dan perempuan. Mak nyah Thai lawa-lawa. Kelakar dengar cerita Law confuse nak masuk tandas. Hahaha.. Jangan la apek tu serik nak ke sana lagi :)

11 comments:

tiga lalat said...

salam. hee sonoknye dpt souvenir siam tuu ;p

Dunia Zumal said...

Cutenya souvenir dari Bangkok tu ^-^

Farrah MF said...

Seronoknya dapat souveniers comel!

Puteri Wanita said...

hahaha ... lawak bab confuse kat tandas. ermm serik ke gi thai, ke syok? ;p

aswadz said...

hehehe... btol tu. ssh nak beza kan wanita tulen ngan wanita tiruan kat sana.

Khai♥Rin : anies said...

Kt mesir pn ada jg tuk tuk

Dr jauh tu ;)

Qaseh Vee said...

dapat bayangkan masuk tandas lelaki tapi jumpa pompuan ... adeh . utglah law masih ingat nak cari souveniers ... hehehee

izzeyda said...

bestnya dapat souvenir dari siam..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nina,
emmmmmm
nomei la

Deanna Morni said...

comelnyerrrrrrrr...hihih

Jari Manis said...

rezeki!!!

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com