15 July 2015

Berbuka Puasa Dan Potong Kek @ Route 69 By The Beach


Salam Readers..

Steamboat best di Route 69 by The Beach | Plan nak berbuka puasa bersama ladies-ladies akhirnya tercapai pada 9 Julai lepas. Dorang request nak makan steamboat. Cadangnya nak try makan di resto lain tapi hampa. Sehari sebelum tu, booking juga di Route 69 by The Beach, Pantai Robina, Teluk Air Tawar, Butterworth. Tahun lepas 'gathering family' di sana. Harga set steamboat hanya untuk 2 orang, jadi decide makan sepinggan untuk 3 orang hanya RM 52. Serius jimat !


Pantai Robina, Teluk Air Tawar
Selfie itu harus. Hehe


Sampai resto wajib selfie dulu sebab Ika lama tak jumpa Akma tu, Kami berdua memang selalu hangout berdua. Hehee.. Biasa ler gadis single trang tang ting tong *jangan pecaya. Nasib baik book awal so dapat meja di tengah-tengah, hujan rahmat turun dengan lebat semasa berbuka. Nak buat steamboat pun jadi hardboat ! Muka ni tak payah cakap, dah macam kena sauna. Asap api bertemu tempias hujan. 



Nampak tak hujan nak turun. Memang berlari la orang-orang tu
Sementara menunggu waktu berbuka
Serius sedap jus epel tu
Kurma dan kuih dapat free
Sebelum makanan ni naik boat
Sesudah naik boat.. jadi la steamboat. Tak mampu habiskan semua ini


Nama je makan 3 orang tapi meja penuh dengan makanan. Tak muat perut kami nak habiskan semua. Lastly, sebelum balik dah alang-alang Akma belanja kek, maka haruslah buli dorang pasang lilin. Happy Belated Birthday. Ada juga orang nak lanje kite kek. Sayangnya tak dapat nak habiskan kek, perut dah overlimit. Tapau bawa balik jelah.



Kek paling RARE ! Thanks Akma
Nasib baik lilin takda 25 batang. Hehehe
Bersama si sponsor kek. Nasib baik tak beli yang besaq

39 comments:

Siti Yang Menaip said...

woaaaah kakak Nina celebrate birthday lah.. eheh..
awat rini tak join open house ? nak kena babap ni..

btw kawan Nina baju polka dot tu nama dia siapa ? muka dia familiar..

❤Kamsiah❤ said...

sapa nama sepupu awak yg dok kt taman guar perahu tu..

❤Kamsiah❤ said...

sbb yg akak p tu pun tuan rumahnya membela kambing jugak

Dunia Zumal said...

Suasana kat situ nampak tenang dan damai jer. Boleh gak makan2 dengan family ^-^

tiga lalat said...

meriahnyer uools., hepi belated besday ;p

helmy rosE said...

mcm pernah nampak,tp kat mana la....

Deanna Morni said...

meriahnye steamboat tuhhh....siap ada megi lagi...sedap tuhhh hehehhe

Nick Nashram said...

sedapnye tengok megi campur dalam steamboat tu..kena p soulgarden,nak mkn steambot jugak..haha

nuyui a.k.a miss YUI said...

time2 musim sjuk mcm skg dpt steamboat mmg sdp ni...

VitaminSuci said...

Bestnya berbuka steamboat dengan kawan2. Nak tunggu cite raya lak. Hehe

Jemput singgah ke blog akak, VitaminSuci. Akak dah add link blog awak di bloglist akak. Terima kasih.

izzeyda said...

dah makan bertiga jer, tak kan nak beli kek besar-besar kan.. apapun menarik jugak tempat makan nih..

Qaseh Vee said...

steamboat klu masuk mee , bertambah lah kenyangnya . ada scallop lagi tu ... happy belated birthday nina ...

Zizie Zack said...

happy belated birthday kak nina.. gathering family bayar rm52 je? jimat sangat tu kak!

Cik Mimie said...

Wah, seronoknya...bila gathering dengan kengkawan memang happening kan?

sedapnya stemaboat tu..hehe..

HeNRieTTa JoSe said...

ke suku abad...mmg rare, n cute...route 69, lamer xpergi...

Siti Nurzafirah said...

nasib baik kena bahang hardboat tapi muka maintain.. heee

Farrah MF said...

Seronok betul hujan2 pekena steamboat! Happy belated birthday, Nina! Baru suku abad, muda trang tang2 lagi :)

husna zahidi said...

happy belated birthday kak nina..:)
husna lagi suka steamboat skali grill..hehehe..

Wanyob said...

Harga kira ikut kepala , pakej atau barang ambil ?

Puteri Wanita said...

sedapnya kek tu ... suku abad dah yer (bunyi macam tua) :p

Puteri Wanita said...

tapi remaja lagi tu 25 ;) ... hepi belated besday nina !!

Nazlee Ismail PCL said...

Salam Syawal nina..dah lama x singgah blog nina, Slmt hari raya ok O-O

zai zamree said...

amboi kek tu...1/4 abad no

Hafizin Jamil H.J said...

dah raya la... basi dah cerita steamboat ni. haha

el said...

terliur tgk stemboat tu...

♥TheOnlyFarah♥ said...

menarik la..baru tahu kat sini ada steamboat..hehehe..

Pha Is said...

owh.. baru lepas besday eh? hepi belated besday... smoga panjang umur dalam mentaati Allah..

ayat kek tu mmg style.. baru terfikir.. eh, kita pun dah kira suku abad lah kan... waa.. tuanya...

LYAfrina said...

seronok potong kek ramai2..

Kira Sakura said...

kat pantai robina je haaaa. nanti kalau nak pegi boleh la cari.

mana yang book nak makan sambil hirup udara laut tu jenuhhhh la berlari mencari perlindungannnnn

Hafiza AizZawa said...

Besday yer.. Hepy belated besday Nina.. besar kek tu nak makan 3 org jer..

Eiqa Almond said...

1/4 abad. pun boleh laaa. hahahaa
yee selfie itu haruss.

insyaAllah kalau rezeki murah.
eiqa keje kt penang.! penang.!! hahahaa
dpt rse x ape eiqa rse ;P

hana hadi said...

bestnya suasana resto tu tenang ja rasa tapi bila nak masak steamboard tu dah xtenang lagi kot. hehe

Siti Yang Menaip said...

itew datang jenguk awak ni.. maneee entry baru ^^

Shafuhan Smab said...

Follow sini ^^

Shahida Dzulkafli said...

Macam best je..Happy belated birthday ye nina..Semoga dimurahkan rezeki dan tertunai segala impian..

Jari Manis said...

semoga ceria2 selalu nina

Puteri Wanita said...

makanan bertambah sedap kan ... kalau makan kena angin laut :)

Khai♥Rin : anies said...

semuanya sedapppppp

Murni Alysa said...

berbuka ngn steam boat ya..x pernah cuba..hihihi

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com