2 July 2015

Sehari Di Ipoh


Salam Readers..

Selfie di Ipoh Town | Perasaan rindu kalau ditahan lama-lama boleh parah sama seperti kita bercinta. Oleh itu, 14 June lepas rushing ke Ipoh. Rindu family angkat, selama 3 tahun tak jumpa. Sepanjang study di sana, mereka sekeluarga banyak tolong Nina dan Azrie. Makcik memang takda anak perempuan jadi memang sayang daku. Selalu belanja makan. Orang berbudi kita berbahasa :) Sampai sana terus tuju ke Hospital Tuanku Bainun, sebab makcik meniaga di cafeteria. 



Mak nombor 2, bukan mother in law. Hehe
Tak sedap sebab bukan makcik yang masakkan 
Jambu feveret ! Nommnomm


Kalau ke Perak, memang tak sah kalau tak beli jambu batu di mana-mana R&R. Jarang dapat drive jejauh tanpa tujuan. Tak puas sehari, banyak tempat nak pergi especially Lost World of Tambun. Maybe next time. Berjimba di Ipoh bersama my abang. Dia selalu diving sana sini. Sesiapa nak dapatkan lesen menyelam boleh contact. Abang sorang lagi asyik di KL. 


Paling tak boleh blah kalau kami kemana-mana, orang ingat aku ni bakal menantu. Ada juga makcik tanya single, available or not. Jammed nak menjawab. Haha.. Cakap jelah ayat sedih, siapa nak kat Nina ni T____T Meh layan gambar selfie. Ipoh pun dah ada Street Art ! Yeahh.. 



Area Padang Ipoh
Kapal terbang kertas.. Nice kan
Pigeon yang jinak-jinak
Agak jakun bila tengok merpati atas pokok?? Di Penang merpati atas bangunan
Lain kali kak nina bawa makanan ye burung-burung
Tak kenal siapa apek ni? 
Nanti buat jejak kasih lagi
Dalam proses pembinaan. Cantik menara jam ni
Selfieee lagi !
Teringat nama HR manager. Hehe
Sepanjang jalan selfie sebab tak nak kena speed trap. Hehe


Maybe next time plan nak JJCM.. Wehoo

9 comments:

Ms. Kejupenyet said...

Wah bukan main syok lagi jejalan... huhuu

Jemput join http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/07/segmen-kad-raya-by-ms-kejupenyet.html

Shahida Dzulkafli said...

Eh.. ada e street art tuh.. Kat belah mana ye Nina.. Cam nak gi jenjalan gak lepas raya nanti.. hehehe..

izzeyda said...

wah makan angin ke Ipoh ya.. lama tak ke sana, teringat time study kat sana dulu2..

Puteri Wanita said...

rindunya kat ipoh bila tengok gambar ni ... dulu dok UTP, seminggu sekali gi ipoh :)

zai zamree said...

street art kt Penang pon x terterjah lg ni...dok tgk org dh lama terjah...wuuuu...

akak pon ada mak angkat kt KL...dh 4 thn x p KL...wuuuuu...rndunya

Khai♥Rin : anies said...

rs nk terjah ipoh skrg jg!

aswadz said...

aku pun dah jarang2 dah singgah ipoh. yg ada sign jalan tun sanbathan tu, padang ipoh kan? depan sekolah aku tuh...

Jari Manis said...

sempat lagi tu memandu sambil selfie

Murni Alysa said...

nina jual mahal kotttt

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com