31 August 2015

Border's Tea @ Seberang Jaya, Penang


Salam Readers..

Border's Tea yang sedap | Dapat merasa teh sempadan atau Border's Tea yang menyebabkan demam di sesetengah tempat di utara. Sesiapa yang pernah atau biasa masuk siam mesti tau kesedapan teh ais disebelah sana. Memang rasa lain dari teh biasa. Tak dapat nak diungkap dengan kata-kata.



Border's Tea Logo


Kalau di Penang, sebelah mainland popular dengan Border's Tea manakala di sebelah island dengan So Thaisty ! Haa.. jadi boleh pilih nak minum di mana. Info pasal tea ni dari kawan kolej dan officemate la yang dok pulun pi minum. Dah macam ketagih aku tengok depa tu. Border's Tea ni berdepan dengan Petron Seberang Jaya atau Klinik Singapore. Senang saja nak mencari kedai.



Green Tea 


Nina try rasa Green Tea, memang sedapppp ! Recommanded ! Beli satu dulu, kalau sedap boleh singgah lagi. Yeayy.. Harga cup besar cuma RM4.50. Sangat berpuas hati. Boleh tengok flavour di FB 'Border's Tea Seberang Jaya' :)



26 comments:

Puan Wawa said...

Blh tahan harga die..

izzeyda said...

hehehe baru tau pasal bordes's tea nih dari sepupu beberapa minggu lepas.. sedap ya, nanti boleh cuba laa..

Farah said...

Baru namapk tea ni dekat IG kak Sally hari tu.

Jari Manis said...

jauh plak nak g cari...area KL or Putrajaya x de cawangan ke

Siti Yang Menaip said...

skrang dah ada kat seberang jaya kan.. dulu ada kat SP ngan Pulau ja..
tayah pi sana dah smata2 nk beli.. ehehe.. suka yogurt jugak..

Cik Ash said...

Sedapnya ais tu

nuyui a.k.a miss YUI said...

kat ipoh dh mcm2 ada.. tggl nk rasa yg mana je..hihihi..

gian bila sekali beli..hohoho

izzeyda said...

baru nih lalu kat area nih, tak prasan pun kat mana letaknya border's tea nih..

Zizie Zack said...

suka green tea!! kak nina saja menggugat nafsu makan zizie..

Hafiza AizZawa said...

murahnye.. Fiza pun suke green tea.. sedap

Pha Is said...

hari tu pi cari tak jumpa pun.. kat area petron tu la.. dua tiga kali ulang alik lalu jalan tu x jumpa2 jugak.. last balik dengan penuh kekechewaan..

Deanna Morni said...

mcm teringin lak bila tgk gbr tuhhh...sedapnyeee

husna zahidi said...

member husna smpai termimpi2 hahaha..:p

Cetusan Minda said...

sama ada teh atau kopi atau apa saja jus , lbh baik diminum tanpa susu / creamer demi pencernaan ... tergoda juga tgk tu ...

Eka Tikah said...

ramai org ckp sedap. ishh kene cuba ni. ehehe

tiga lalat said...

sodapnyer., nyum nyum ;p

Dunia Zumal said...

Macam2 nama yer... Ingat kat border dah tadi ^-^

Tasha Aqisha said...

feveret skrg green tea ni...

Zie Has said...

nampak sedap ... harga pun ok, kalau dekat memang nak cuba :)

Zie Has said...

tak pernah lagi cuba green tea ni ... tengok kat star buck ramai gak yg order :)

Zie Has said...

last one ... nak wish congrats kat nina sebab berjaya blogging selama 5 tahun. kipidap dongibap :)

Khai♥Rin : anies said...

Kalu ada branch kt kl nk gak terai ;)

Aisy Nasiha said...

Tak pernah lagi minun tea mcm ni.. boleh ni akak cari kalau jadi ke penang hujung tahun ni..

Fiza Rahman said...

Sedap plak tgk green tea tu.

Murni Alysa said...

murni x bleh minum teh susu..teh o ok laa..hehehe

Qaseh Vee said...

mak aiii ... pos sini barang segelas , boleh ? ... hehehee

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com