12 September 2015

Cool Ghost Museum Kini Di Penang


Salam Readers..

Cool Ghost Museum tempat tarikan terbaru dan best di Penang. Peminat hantu? berminat dengan hantu atau pemburu hantu kini boleh buat research pasal hantu di Cool Ghost Museum. Tempat untuk melihat dan merasai kepercayaan masyarakat tentang hantu. Sebelum masuk mesti rasa takut tapi bila berada di dalam selfie sakan sampai rasa tak mau keluar. Haha



JANGAN BACA PADA WAKTU MALAM JIKA ANDA SEORANG YANG PENAKUT ! 



Cool Ghost Museum Entrance


Belum cuba belum tahu apa yang ada di dalam. Muzium ini tak seperti rumah hantu, tak menyeramkan selepas korang masuk dalam ni. Ada banyak hantu versi Melayu, Cina, Jepun dan Eropah. Peluang kecemasan keemasan kerana pihak muzium menjemput geng #bloggerutara untuk meneroka keseronokkan di Ghost Museum. Percaya lah bulu roma takkan berdiri dengan adanya tour guide seperti Encik Rizal *promote


Cool Ghost Museum

57, Lebuh Melayu, 10010 Georgetown, Penang
*10 minit dari Komtar

Bayaran masuk Cool Ghost Museum

Bayaran yang dikenakan (MyKad) :

Dewasa : RM18
Kanak-kanak 7 tahun ke atas : RM8
Warga Emas : RM8
Pelajar : RM10
Kanak-kanak 7 tahun ke bawah : PERCUMA


Mumia

Bersama tour guide kami Encik Rizal. Memang sporting habis layan kami

Hantu Penangal. Pernah nampak jadi memang masih wujud lagi penangal ni

Hebat tandas Cleopatra

Cleopatra Made in Penang, Malaysia *bajet

Tengkorak di lantai. Fuhh

Tengkorak ni sengih kat aku. Gigi siapa lagi cantik? Hihihihi

Firaun mesti ada kala jengking tak dapat dipisahkan



Di Cool Ghost Museum, korang boleh memilih untuk berselfie dengan hantu dan costum yang disediakan seperti Dracula, Mumia / Firaun / Cleopatra dan juga Holloween / Witch. Boleh juga tengok hantu masyarakat Melayu seperti orang minyak, pontianak, langsuir, toyol, penangal dan banyak lagi.


Jadi apa tunggu lagi, musim cuti sekolah nanti boleh berkunjung ke Ghost Museum dan banyak lagi muzium yang menarik di Pulau Pinang. Jadi boleh masukkan nama muzium ini dalam list cuti-cuti korang nanti. 


Abaikan muka tahan berak tu

Vampire cute? Haha
Do you miss me Mr. D
Tak sure hantu apa tapi memang takut tengok mata Arz

Hantu Jepun kini di Malaysia. CP memang dah tumbuh rambut baru. Haha

Holloween. Pumpkin everywhere



Terima kasih tak terhingga buat pihak pengurusan Ghost Museum kerana sudi menjemput #bloggerutara untuk meriahkan muzium mereka. Kita boleh melihat dan mengetahui tentang hantu tetapi untuk mempercayai tidak sama sekali. Terpulang kepada individu. Buat kami semua, Alhamdulillah tiada kes histeria ataupun mengigau.  



Nampak muka-muka ceria selepas sesi melawat hantu. Hehe

#bloggerutara happening
Kami sudah, anda bila lagi? 

29 comments:

Murni Alysa said...

Seronok juga berkenal-kenalan dengan hantu2 ni..sporting plok tu hantu2 ni

tiga lalat said...

sonoknyer dlm ketakutan., smpi terberak2 gituu ;p

Ahmad Hasif said...

alamak terbaca di pagi hari pula.. hehe..
boleh tahan tmpt tu mesti seram kan..

Blogwalking sini..

Blogahbar

Farah said...

Saya, insya Allah bila ada peluang. hahahaha :D

Deanna Morni said...

waaa....kena masuk time siang2 la kalau cenggitu...ngeri...dan seram heheheh

Scdha Sein (SS) said...

RM 18? Murah!

Khai♥Rin : anies said...

tggu cheq mai penang ;-)

Khai♥Rin : anies said...

sapa pompuan yg pegang watak anna tu?

Siti Nurzafirah said...

pernah nampak penanggal..?? euuw ~ scary...

Ar Eirza Japar said...

bestnyeeee...tp takut la nk masuk...hihihi

❤Kamsiah❤ said...

kalau bawak anak2 kecik..sure menjerit2 ketakutan...

timm bill said...

Hoho..penang! Mu tunggu cek balik..hehe..

wan muliani said...

Rindunyaaa nk masuk rumah hantu.. Kene g penang nih hehehe

Farrah MF said...

Best la muzium hantu ni. Hahaha muka tahan berak tu memang kelakar :)

Cik Ash said...

Memang mata arz nampak menyerangkan tu

aRz MoHa said...

memang menarik....best kalau mai dengan kawan-kawan ni

Kira Sakura said...

nina pernah nampak penanggal??????

ce cite ce cite

Siti Yang Menaip said...

xmooooooooooooo masuk hahaha.. nasib ceq tak join hampa.. ahahha..

Mizz Aiza said...

Seramnya.. Tapi kalau pergi ramai-ramai macam tu ok la juga lot..

Fiza Rahman said...

Alaaaa,...ingatkan hantu jenis yang mengejutan orang tu...hehehe...

Nasib baca time siang ☺

Khai♥Rin : anies said...

tangan sapa yg tertinggal tuuuuu

Zie Has said...

bestnya la, tengok pun dah rasa best ... kalau dekat ni nak juga masuk :)

Zie Has said...

eh chop. kalau dekat pun belum tentu dapat masuk ... anak-anak kecil lagi ni, mau ngigau tiap malam ;)

el said...

eh k.el x komen lagi eh kt sini

el said...

hahah kita pun dh jadi hantu dlm tu hahaha

el said...

best jumpa hangpa semua
this is my 1st jumpa korg hahaha

el said...

nina nape x bw balik hantu rmbut nak tumbuh tu wakakakakaka

el said...

sebenaq tu museum ja kan..bkn rumah hantu
sbb x dengaq suara hantu pun duk ngelai
suara kita ja dlm tu hahahaha

Cikna said...

Arz dh kena rasuk lettew......*_^

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com