11 September 2015

Film Review : The Transporter Refueled


Salam Readers..

Movie Review The Transporter Refueled | Whats Up guys ! Bagi peminat Jason Statham jangan sedih bila hero dah bertukar. Boleh tahan movie ni walaupun banyak muka-muka baru. Bak kata Akma, hero gigi jongang. Hahaa.. Janji badan tough. Filem ke 4 dalam Transporter franchise dan shooting di France. One thing, buat peminat kereta boleh tengok Audi yang digunakan dalam movie ni. Jatuh cinta nanti :)




Sinopsis The Transporter Refueled :


Frank Martin Jr. bekas tentera ops upahan, kini menjalani kehidupan yang kurang berbahaya dari sebelum ini iaitu mengankut pakej sulit bagi orang-orang yang memerlukan khidmatnya. Apabila bapa Frank mempelawanya ke selatan Perancis dan melawat bapanya yang sudah bersara di sana secara tak sengaja dia tersangkut dalam bahaya.


Terlambat untuk menjemput bapanya yang sudah bersara

Jatuh cinta dengan Anna


Apabila bekas pelacur, Anna dan rakan sekerjanya iaitu Gina, Maria dan Qiao mengatur rancangan rompakan bank dan menculik bapa Frank, keempat gadis itu plan untuk membunuh Ardany Karasov, ketua sindiket perdagangan manusia yang menganiaya Anna semasa dia berumur 17 tahun.


Bapa Frank sukakan Gina. Memang scene kelakar
Audi bergerak tanpa pemandu. Hebat
Menyelamatkan bapa dan Maria yang ditembak. Audi boleh terbang masuk airport



Bermula misi membalas dendam Anna dan rakan-rakannya dan mereka perlukan bantuan Frank sebagai 'pengangkut' . Mereka berjaya merompak kesemua ahli sindiket. Sehingga Ardany menculik bapa Frank sebagai tebusan dan untuk menyelamatkan bapanya, Frank terpaksa minta bantuan Anna dan rakannya. Mereka perlu tumpaskan ketua sindiket itu buat selamanya. Semasa misi, ketiga-tiga rakan Anna terkorban. Selepas berjaya membunuh kesemua sindiket, Anna melarikan diri dan meninggalkan Frank, dia juga membahagikan duit yang dirompak dan 'transfer' ke semua akaun Frank dan bapanya, Gina, Maria dan Qiao. 


Bersemuka dengan ketua sindiket dan menyelamatkan bapanya




3.5/5*


12 comments:

tiga lalat said...

wahh mesti tonton nih ;p

ps. gmbr ni wayang screenshot ke ape? chantek

Deanna Morni said...

aiyakkkk...suda tuka hero lain ka....tp xkesah la..jnji citer best hehhe

Siti Nurzafirah said...

tak tengok lagi..

tak dannn!!! T_T

Siti Nurzafirah said...

aiyakkk ~ lupaaa....

tag nina kat sini...

http://miamorzafirah.blogspot.my/2015/09/give-away-by-budak-kacamata-jangan-baca.html

wan muliani said...

Teringinnn nk tngokkk..

Cik Ash said...

Hero ini xtaw nama hihihi

aRz MoHa said...

best tak cerita ni?

Kira Sakura said...

yang ni pun kena tunggu donlod jugak :p

Mizz Aiza said...

Menarik review Nina..

Fiza Rahman said...

Alaaaaa...sukA lagi hero yang lama.

Zie Has said...

hensem hero nya ... heroin pun cun ;)

Zie Has said...

seronok jadi nina ... selalu dapat tengok wayang :)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com