24 September 2015

Mama-Miya Coconut Ice Cream @ Georgetown, Penang


Salam Readers..

Pekena Mama-Miya Coconut Ice Cream, George Town, Penang dengan cuaca yang bebas dari jerebu sangat awesome ! Dengan terik mentari dan angin sepoi-sepoi bahasa. Walaupun coconut ice cream originated from Thailand tapi Malaysia punya sedap juga. Habiskan cuti raya Aidiladha bersama officemate dan blogger dalam misi FOOD HUNTING atau Yun Sing cakap "Jalan-Jalan Cari Pasal" . Kak Nina sibuk drive dia sibuk update entry. Nak kena babap budak ni ! Hehe *miss you 



Menunggu dengan perasaan tak sabaq
Mama-Miya Coconut Ice Cream, George Town, Penang ! Yummy



George Town, Penang tempat pelancongan popular terutama mural arts. Kalau naik basikal mencari setiap lukisan di street art jangan lupa singgah Mama-Miya Coconut Ice Cream, tak jauh dari Armenian Street yang popular dengan "Little Children on a Bicycle" mural. Boleh basahkan tekak korang di sini. Recommended :) Terletak di Lebuh Pantai dengan harga yang berpatutan cuma semangkuk kelapa hanya RM 7.00 percuma air kelapa.



Selfie tak sudah sementara ice cream tak cair lagi. Hehe

Nampak tak Yun Sing dah start makan. Haha

Gadis Munge


Mama-Miya Coconut Ice Cream

Address : 143, Lebuh Pantai, George Town, Penang, Malaysia
Tel : +6010-604 4222
Operation Hours : Daily 10am - 7pm


33 comments:

Farah said...

Ishh, bilalah nak dapat peluang makan ais krim ni. Asyik baca entri orang je. Entri kak Nina ni entri ke berapa entah yang saya baca pasal ais krim ni T_____________T

Murni Alysa said...

amboii kemain korang eak..sedap tu coconut ice cream tu

tiga lalat said...

wahh sedapnyer eskrem tuuuu ;p

nuyui a.k.a miss YUI said...

enth bila lah dpt jumpa hangpa.. dlm group whatsapp pun yui xaktif.huhuuh

Mrs Yatie said...

hehe. siap bunga-bunga cinta lagi dekat situ yer :D
hi nina ;) lama PG tak datang sini kan.
singgah terus menabung la kat sini :)

Izzati Ghafur said...

terliur

Diana Rashid said...

Berkeroncong perut akak bila nampak aiskrim kelapa.Akak malas nak ke belah sana nun..nak merentas jambatan adoi..letih..

Zizie Zack said...

huih.. sedapnya.. dah lama xpekena aiskrim "pelik2".. hehehe

Nor Marshaliza Shaidan said...

Sedapnya...nt kalau ke penang nak g cari lah

Cik Ash said...

Best mkn nina x ingat kak ekin mkn ice cream ni

Kira Sakura said...

wowwww macam sedap macam best je haaaa. balik penang boleh food hunting pulak nanti ekekeke

Siti Yang Menaip said...

weeeeh bila keluar ngn YunSing ni ? wooooo..
itew ajak dating x sudi.. huaaa sob sob..

Dunia Zumal said...

Comel je ais krim tu yer ^-^

Qaseh Vee said...

klu mai pinang , rujuk sini je lah nak cari mkn ...

Mizz Aiza said...

Sedapnya.. Terliur plak..

Farrah MF said...

Sedap ni pekena aiskrim kelapa time petang-petang, dok chit chat, gosip2 sikit ;)

Fiza Rahman said...

Eskem...sedapnya. Bila lah bley gi penang nih.

Time Traveller said...

Waaa... sedap tu.. coconut ice cream.. insyallah kalau ke utara boleh singgah rasa :D

Khai♥Rin : anies said...

semakin kreatif org sekarang...mcm2 jenis mknn

Mime MF said...

dah lama tengok org update pasal coconut aiskrim ni..takpa2..kena p terjah jugak ni nanti..;p

Nora Karim said...

pergh....mmg tak tertahan ailio ni meleleh... aduhai... jauh puak tu di penang... uhuhuhu

el said...

ritu k.el pi art street mmg jumpa lah mama miya ice cream coconut ni
tp tgk org yg jual tu cino..n yg rmi beli pun cino
asben pandang sinis je kt k.el..terus k.el wat u-trun hahaha

LYAfrina said...

mcm2 revolusi makanan sekarang ye

izzeyda said...

sedapnya aiskrim.. tapi kena pantang dulu memandangkan batuk dan suara menghilang..

Zie Azi said...

sedapnya coconut ice cream ni.anyway zie jalan2 sini

http://jepunmari2.blogspot.my/

Zie Has said...

sedapnya ... terliur tengok tau :)~

Zie Has said...

tapi kan ... comel sangat ice cream tu, rasa sayang nak makan :)

el said...

nti nak pi makan eskem cenggini kat gurney plaza ari tu

el said...

lau buat sendiri ok kut
pi cari tempurung nyok..pas2 letak aiskem haha

el said...

k.el ngan anak2..sllu mkn eskem 30..eskem milo malaysia tu..sedap sgt

el said...

pagi2 mai sini nak makan eskem le pulak
ok jap nak pi 7E ni kbai

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nina,
amboooiihhhh tak sabor nak babab gadis munge itu :P

zai zamree said...

Yg ni smlm akak lalu.akak n kwn sesat cari parking... hihihi

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com