13 September 2015

Tempat Makan Best di AB Cafe @ Georgetown, Penang


Salam Readers..

Tempat makan best di Georgetown iaitu AB Cafe ! Penang memang syurga makanan dan sebut saja nama tempat makan mesti rasa nak serbu. Orang Penang sendiri pon tak sempat nak tawaf satu negeri. Hehe.. Sekitar Georgetown ada banyak cafe-cafe yang super duper cantik tertarik menarik tapi tak semua boleh dikategorikan halal. Jadi, lepas balik dari Ghost Museum, terus kak Sha bawa makan di sini ! Tadaaa...



AB Cafe

Gathering blogger.. eh bukan selfie sebelum makan


Sebelum ini, beberapa #bloggerutara pernah dijemput untuk review cafe ini. Nak tau lebih lanjut boleh baca di 'sini' . AB stands for Aini Bakker, pemilik cafe dan seorang fashion designer. Lepas ni kalau nak makan western boleh straight to AB Cafe. Meh layan menu petang yang kami sempat makan.



Big Boss Burger - RM 15.90 (pilihan Nina)

Spaghetti Meatball - RM 18.90 (kak sha)


AB CAFE
32 Jalan Argyll,
Georgetown, Penang.


Operation Hours :
3.00 PM - 11.00 PM


20 comments:

Farah said...

Cantiknya cafe dia! Kenapa dekat Penang ni banyak sangat tempat yang best- best.

wan muliani said...

Wahhh begerr.. Dapnyaaa

Maya Amir said...

ok..kalau ke penang, tempat ni akan masuk list:)

Nadratul Syazwana said...

Banyak gila kan cafe cecantik dekat Geogetown. Baru try beberapa tu pun tak amik gambar sgt sebab time tu stop blogging haih. Rugiii.

Farrah MF said...

Sebelum ni pernah tengok entri #bloggerutara yang lain tentang cafe ni. Foodnya memang nampak menggoda :)

Cik Ash said...

Best diaorg dapat jumpa

Kira Sakura said...

meleleh ailio oiiiiiiii

Siti Yang Menaip said...

meatballll itu.. jom Nina kita p lagi =D

Mizz Aiza said...

Besarnya burger.. Nampak sedap makanan..

Fiza Rahman said...

Aktifnya blogger utara. Best tu gathering.

Khai♥Rin : anies said...

menggoda spagetti meatball tu

Khai♥Rin : anies said...

tetiba tingat burger lava ;-)

izzeyda said...

bestnya menu..

Zie Has said...

nyum~ nyum~ ... sedapnya berger dgn meatball tu :)

Zie Has said...

terasa lapar la pulak tiba-tiba ni :) ...

el said...

nanti nak ajak abe mkn sini lah

el said...

ooo depa pun sekali komen 2 pttlah

nti k.el pun nak komen sekali 10 hahaha

el said...

jap nina..k.el xde nyawa dah ni..nak pi minum ayaq jap..take 5 ok..nti jpa balik

el said...

x jadi lah nina..tu baru baca whatsapp cp eyda murni nak bom..x aci lah nina...huwaaaaaaaaaaaaa

nina diam2 sudah haha

Cikna said...

Penang mmg syurga makanankn, standby fulus je......

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com