8 October 2015

Tips Makan Di Seoul Garden


Salam Readers..

Tips makan di Seoul Garden | Seoul Garden adalah sebuah restoran dengan konsep ala-ala Korea yang jelas lagi nyata menggunakan nama ibu negara Korea Selatan. Di sini, makanan disediakan ala buffet. Bahan mentah yang sudah diperap dan sudah dimasak di susun di kaunter panjang. Kaki makan boleh pilih apa saja, bakar sendiri dan makan dengan feeling berada di Korea.



Buat hantu makan Seoul Garden macam aku ni, dalam bulan September 2 kali makan SG tau. Selalunya akan makan dengan 'bekas officemate' terjebak dari Akmar la. Kedua makan sambil bergossip dengan blogger Farah. Macam-macam benda kami gossip sampai tak habis makan tapi tak kena denda pon. Sila ke Seoul Garden 1st Avenue. Hihi



Kalau makan meggi banyak mesti takkan dapat habiskan semua. Rugi 

30 September. Makan lagi Seoul Garden dengan Akmar


Macam-macam ada. Steamboat, grills, sushi, ice-cream and so on. Yang paling bestnya, dengan sekali bayaran, pelanggan boleh makan apa sahaja kecuali meja, kerusi, gelas, sudu dan garpu. Itu tak kira sos-sossnya lagi. Tapi kat Seoul Garden ni, nak makan banyak mana pun, makan lah. Nak makan 10 pinggan pun boleh, asalkan dengan 1 syarat : SEMUA MAKANAN wajib dihabiskan. Setiap 500g yang tak habis dikenakan bayaran sebanyak RM5.



Dating dengan blogger Mrs Secretary kak Farah di 1st Avenue

Pakat makan sampai nak termuntah dengan Kak Farah

Ini muka-muka hantu makan.. Kami boleh habiskan 3 hingga 4 jam dengan makan



Tips makan berbaloi-baloi di Seoul Garden 


  1. Pastikan sebelum masuk ke Seoul Garden, lapangkan perut sepenuhnya. Jangan makan 6 jam sebelum pergi. Baru berbaloi RM 35 sekepala. Hihi
  2. Pilih meja di bahagian tengah dan aliran aircondnya agak perlahan. Mudah untuk bangun pilih makanan dan wap steamboat tak kena muka. Kalau tak bersauna la.
  3. Pilih makanan yang tidak mengenyangkan dulu. Selalunya prefer makan ayam, daging, udang, fishball dan sedikit maggi. 
  4. Mohon pilih tomyam untuk pilihan sup sebab paling sedap. Tomyam si far better. 
  5. Bila rasa perut almost full, wajib makan aiskrim dan ratah karrot. Sedap ! 


20 comments:

tiga lalat said...

wahh tips terbaikla., wak x penah try mamam korean food lg., wak gelii hihiii ;p

suhaila Johar said...

memang kene dtg tmpt cmni perut tgh lapo..baru puas hati:-)tq share

Farah said...

Thanks for the tips, kak Nina! Saya tak pernah lagi makan dekat Seoul Garden ni tapi memang teringin la nak pergi.

Siti Nurzafirah said...

Hahaha.. ni tips untuk esok ea..

dah pesan kat diri sendiri, hari ni dah start tak boleh makan, nak cover untuk esok... muhahaha

Eka Tikah said...

samalah. kite kalau makan kat Seoul Garden dgn kawan memang semua pakat jangan makan daripada pagi. selalunya pergi time lunch hour sampailah ke malam. hahaha. makan rehat makan rehat :P

Khai♥Rin : anies said...

honestly speaking...x penah mkn kt sini ;-) but thanks 4 the tips... at least tak laa kekok nnt kalu da termsk ke sini ;-)

cikpinz said...

Puas tengok Pha Is makan kat Seoul Garden

el said...

fuhyooooooo giler kentang
ada cara2 nak makan kat seoul garden
terbaekk dr ladang
hehe

Cik Ash said...

Pernah mkn kat kelantan aritu.dating first time jdi suami.isteri.hihihi .. Memey syok mkn sampai kenyang..

izzeyda said...

first time makan dengan geng #bloggerutara..

♥TheOnlyFarah♥ said...

Ehhh baru tahu pasal kena bayar RM5 untuk setiap 500gm tak habis tue la.. hahaha...nasib baik kita makan semua habis kan..=D

Mizz Aiza said...

murahnya rm35.. rupanya ada tips juga makan kat situ..

Zie Has said...

nak makan buffet kan ... harusah kosong kan perut, baru leh melantak :)

Zie Has said...

makan sampai 3-4 jam? biar betik ... sejam pun dah kenyang bebenor, inikan pula 3-4 jam :p

Zie Has said...

kalau makan buffet steamboat kena ambil seafood yang mahal banyak-banyak ... baru berbaloi hehe :p

Siti Yang Menaip said...

nilaaaaaaa lagi touching u..
u x ajak i.. i is merajuk !!

Kira Sakura said...

tak pernah jejak kaki masuk kes takut bayar byk tak berbaloi dengan makan tu laaaa. sebab akak jenis tank kecik. risau je membazir huuuu

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nina,
hambooiiihh haaihh
siap bertips bagai he3

zai zamree said...

Ok...akak si perut tong boleh mkn kt sini.mmg puashati la klau duduk mkn lama ²

Qaseh Vee said...

siap bagi tips tu ... menggoda .

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com