17 November 2015

Makan Sedap Di Black Canyon Restaurant @ Gurney Plaza, Penang


Salam Readers..


Makan sedap @ Black Canyon Restaurant | Kisah tempat makan best bersama si dia tak habis lagi. Memang kaki makan tapi bukan kaki tulis tau. Maklum lah dah hujung tahun penyakit malas memanjang. Kisah sambungan "Restoran Kapitan" . Ini salah satu faveret restaurant sejak study dan jadi warga negeri Perak. Kerana semua makanannya berasaskan makanan Thai ! Ohh memang dekat di hati. My mom tak reti masak makanan orang Siam. 



Makan di Black Canyon Restaurant. Sementara tunggu kita selfie dulu


Makanan kat sini paling sedap mestilah tomyam tapi disebabkan waktu tengahari dan lepas makan nak tengok movie jadi tak nak makan nasi. Try lah makan disini banyak menu dan setiap minggu / bulan akan muncul menu baru. Dijamin Halal, jangan risau pekerja akan melayan sehingga tak perlu ke kaunter pembayaran. Antara makanan yang kami ternak. Hehe


Pat Thai sudah sampai
Pad Thai (Thai Style Stir-Fried Rice Noodle with Prawn)

Grilled BBQ Chicken with Garlic Fried Rice

Ikhsan dari Google


Boleh klik "Black Canyon - MENU" untuk usha makanan yang mengiurkan. Haha


Harga makanan ber 2 di Black Canyon dan totalnya :


1 Grilled BBQ Chicken with Garlic Fried Rice - RM 11.90
1 Pad Thai - RM 11.90
2 Ice Lemon Tea - RM 11.00


SUBTOTAL : RM 34.80
SERVICE CHARGE : RM 3.48
6% GST : RM 2.30
ROUNDING : RM 0.02


TOTAL : RM 40.60 
*sorang makan RM 17.40 (tak termasuk service charge dan gst)


19 comments:

cikpinz said...

Amboi makan tak ajak CP ye..

Deanna Morni said...

sy xpernah try lg mkn kt sini...mcm sedap jer tuhh hehhehe

el said...

sedapnyaaaa
xnah tau pun black canyon ni halal..boleh lah terjah
lapo plak ni

el said...

ooo black canyon ni mmg makanan tomyam lah eh

el said...

x sabo nak pi ghasa menu2 kat BC

dear anies said...

waduhhh kelaparan laa pulak tgk mknn time ptg2 ni ;-)

Sumber Informasi said...

nasi bwg putih tu mmcm sodap jo ...

zai zamree said...

Amboi kau... Siap hrga gst sgala 😅

zai zamree said...

Amboi kau... Siap hrga gst sgala 😅

Kira Sakura said...

ohh black canyon ni ala thai rupanya. mati2 ingatkan western kihkihkih

Cik Ash said...

Makanan sedap harga pun boleh tahan

Zie Has said...

pad thai memang best kan ... tapi belum pernah cuba yang black canyon :)

Zie Has said...

terliur tengok grill bbq chicken tu :)~ ...

Zie Has said...

mahal gak la harga dia ... dah macam harga menu di secret recipe lak :)

Zie Has said...

ni kalau makan satu family ... paroh gak lah nak membayo kan hehe :)

Sobri Yaacob said...

sedapnya nina..
dah lama x mkan kat sini..
klau p penang ada masa singgah kat bc ni mkn :)

Nao Mei said...

Alahai..telan air liur je cik akak...
Diam2 je...hihi

Siti Yang Menaip said...

eehehe kita tengok je makanan tu.. sambil telan ailio..

Mizz Aiza said...

Sedapnya makanan thai..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com