13 November 2015

Moustache Houze @ Campbell Street, Penang


Salam Readers..


Moustache Houze | JJCM diteruskan ke Moustache Houze ataupun Rumah Misai yang terletak di Lebuh Campbell dekat dengan pasar Chowrasta. Kisah sambungan jalan-jalan cari makan selepas ternak lemak dengan "Mama-Miya Coconut Ice Cream" dan "Dave's Deli" . Untuk kaki selfieee . Recommended !! Muka tak malu, mengaku dekat cashier, kami berdua blogger nak snap gambar kafe. Hihi


Entrance Moustache Houze

Moustache Houze @ Campbell Street

Dekorasi Moustache Houze

Bila blogger ada misai

There's so many moustache here !!

Toilet pun kerlass tau



Kini di Penang, tak terkira kafe-kafe yang comel dan bersepah di sekitar bandar Georgetown. Hanya perlu pilih yang mana berkenan di hati. Senang je nak cari Moustache Houze. Kafe yang mempunyai suasana macam di rumah dengan reka bentuk sendiri. Sangat suka dengan gaya funky dan lukisan mural di dinding kafe.



Apa yang best di kafe ni ialah keknya ! Sangat sedap dan lembut setanding Secret Recepi. Murah-murah pulak tu. Rasanya Hazelnut Mille Crepe menjadi pilihan kalau singgah ke rumah misai lagi. Kek yang creamy and not too sweet. Meh layan decoration dalam kafe misai ni !



Menu @ Moustache Houze
Hazelnut Mille Crepe


Faveret perfect combination


Chocolate Ice Cubes

Kek yang nampak sedap ! kalau boleh nak makan semua




Apa yang best ialah minuman ais kiub Moustache Houze yang lain daripada lain. Ice cubes dari jus buah-buahan yang dibeku dan kemudian boleh larut dalam susu ataupun soda ikut citarasa pelanggan. Unikkan.. Moustache Houze pakar dalam kek dan minuman. Kesemua menu minuman terbahagi kepada teh, jus, minuman kiub ais, kopi espresso, sifon kopi (beans from around the world). Kek juga terdapat dalam kek span, kek keju dan crepes mille. 


Recommended Cake :

The Mango Mousse Cheesecake (RM 13.90)
Tiramisu (RM 11.90)
Walnut Cheesecake (RM 11.90)

 
TOTAL MAKAN BERDUA

2 Chocolate Ice Cube (Milk) - RM 25.80
1 Hazelnut Crepe - RM 10.90

TOTAL - RM 36.70


Tisu pun comel

Selfie lagi

Straw yang memikat

Buaian pun ada

Nice place to lepaking. I guess so

Buka kasut sebelum ke toilet

Washroom is upstairs

Comfortable


Menikmati makanan atas buaian pon boleh. Jangan ingat kafe misai saja tapi boleh tidoq dalam bilik yang ada corak misai. Kerlass tau. Lawa sangat bilik-bilik tu. Di atas kafe ada private rooms dan setiap bilik ada nama tersendiri. Di buka pada 27 July 2013, dah lama rupanya kan. 


Kalau nak tahu tingkat atas Moustache Houze ni ialah sebuah hotel kecik ! Boleh tidoq 1 malam hanya RM 80. Murahnya.. Kalau tak percaya boleh tengok gambar-gambar ni. Setiap bilik ada nama tersendiri tau.


1. THE GUNSLINGER




2. THE SHERIFF



3. THE OILMAN



4. RICH UNCLE



5. THE PROFESSOR



Moustache Houze

24, Campbell Street
10100 George Town, Penang

Tel : 04-262 2228

Business Hours : Monday - Thursday (4.30pm - 10.00pm)
Friday (4.30pm - 12.00am)
Saturday (12.00pm - 12.00am)
Sunday (12.00pm - 10.00pm)


Official FB : Moustache Houze


46 comments:

izzeyda said...

menarik untuk singgah nih..

Farah said...

Cantik kedainya! :D

el said...

eh eh cam best lah cafe ni
nti nak pi ngan abe

el said...

comel giler kut cafe ni...

el said...

ni cafe melayu eh nina
sbb susah gak nak cari cafe cenggini yg bumi pya
good for us lah leh lepak2 nti

el said...

nina nape x approach je yg kita nak pi review sini kan senang haha

el said...

kemain sakan korg selfie situ eh

el said...

nina nti jumpa 28hb k

el said...

nina hari ni lunch ape

el said...

nina jgn lupa ajak yg lelain..ajak ape?ntahhh hahaha

el said...

nina hari ni p keje pakai tudung ape

el said...

tudung matching x ngan baju suar bagai haha

el said...

nina anak tunggal eh..npk sgt surviver gitu
jom masuk surviver yg ke 100 haha

el said...

nina..agak2 k.el approach tmpt ni depa accept x...
hahaha

el said...

nina
nina
nina
suka
suka
suka
samko
samko
samko

Fiza Rahman said...

Suka dekorasi kedai ni. Bley tahan gak harga keknya yerp. TErliur plak nengok.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nina,
woowww
memang menarik laaaaa deco cafe ni

el said...

nina..k.el igt mula2 tu tmpt 3D art hahaha
sekali cafe daaa..tp tempat dia sempoi no..

el said...

nina habaq kat depa nina blogger x dpt free ka makan ekeke

el said...

skrg ni bercambah cafe ni tumbuh kt penang

el said...

cantek baju nin ngan yunsing pakai hehe

el said...

sedap tgk ayaq susu tu haha

el said...

nama kedai pun kerlass nyah haha

EZAN IDMA said...

hipster habisss. hari tu g penang takdan nak jalan satu penang. pegi tempat2 feymes je. lepas ni baca blog niena jela kalau sampai penang wiwiwi

Murni Alysa said...

nina x tanya ker diorang sargant misai pernah mai cni x?? tak pon datok K ada mai x?

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nina,
ni apaaaaaaaaaaaa keessss el ni????

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nina,
oohooiiii
nak tiru el :P

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nina,
lariiiikkkkkkkkkkkkkkkkk

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nina,
dah cukup kaaaaaaaaaa??? he3

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nina,
awat nama ahkak tak timbui lagiiii niiiii???

Siti Yang Menaip said...

tudiaaa Kak El hahaha.. terbaik =D

Siti Yang Menaip said...

diorang kasi eh uols amek gmbr.. ngeh3..
comel la kedai dia.. comel2.. konsep rare =D

Farrah MF said...

Unik la cafe ni :)
Crepe cake tu nampak tempting!

cikpinz said...

el apahal ni..hahahahaha

cikpinz said...

ni nak majuk la..tak ajak pun pi sana..

cikpinz said...

El..lepas ni jgn ajak NIna tau

Deanna Morni said...

sempoi tol deco kt sini...rasa santai jerrr :)

zai zamree said...

Comeynya cafe ni.. Straw tu cute

Qaseh Vee said...

mmg menarik hiasan dalamannya . kek pun murah je harganya ...

Kira Sakura said...

cantiknyaaaaaaa dalam setiap bilik tu mesti dia hias ikut tema nama bilik yang dia bagi kan!! tetiba tertarik2 pulak ekekek

Zie Has said...

eh konsep misai pun boleh ... kerlass juga lah kan :)

Zie Has said...

belum jumpa lagi kek crepe macam tu ... teringinnya nak cuba

Zie Has said...

harga kek lagi mahal dari secret recipe la ... rasa dia lagi sedap tak kalau compare dengan secret recipe? ;)

Zie Has said...

kedai ni deco cantik sangat ... unik lak tu sebab misai ;)

Zie Has said...

straw pun comel ... siap ada misai :)

Mizz Aiza said...

cantik danunik.. menarik nama-nama bilik..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com