20 November 2015

Rockstarz Burger @ Sungai Ara, Penang


Salam Readers..


Rockstarz Burger di Sungai Ara, Penang | Jalan-jalan ternak lemak bersama #bloggerutaraofficial pada 15 November 2015 lepas. Kami dijemput oleh owner kedai En. Saiful Danial dan En. Saiful Irwan (adik & abang) untuk merasai keenakan burger. Kalau nak tau, patty burger dibuat sendiri. Lebih sedap dari McD. Sehingga ke hari ini saat ini asyik teringat dan ketika edit gambar berapa kali telan air liur daa.. mencabar keimanan. Haha . Rock Yeyeyeh habis !


Board yang menarik tapi apa yang Pha Is buat depan tu? Haha



KEDAI BURGER BERTEMAKAN ROCK



Pertama kali masuk ke kedai Rockstarz Burger yang bertemakan rockers. Sangat sesuai dengan slogan 'Rock Your Mouth' ! Kalau korang peminat penyanyi rock inilah tempatnya. Menu burger inspirasi daripada nama kumpulan rock terkenal seperti Search, Wings, The Red Hot Chili Pepper, Heavy Metal, My Chemical Romance, Santanaz dan Metallica. Boleh dilihat art yang menghiasi dinding Rockstarz Burger. 



THE MENU


Tengok board menu pun dah menyelerakan 

Menu burger yang ada. Semua nampak sedap. Yummeh 

Minuman dan pencuci mulut ala McD . Meat Ball paling sedap !



Alhamdulillah, keenakan Rockstarz Burger membuatkan kami semua mengidam kalah ibu mengandung gayanya. Teringat cheese yang meleleh tu. Ya ampun.. Sedapnyaa ! Ada banyak jenis burger yang boleh dipilih mengikut selera.



Pelanggan boleh memilih 2 jenis daging: Ayam dan Daging dan juga beberapa keping patty daging iaitu Rock Slow (Single), Hard Rock (Double), Heavy Metal (Triple). Akhir sekali, 6 jenis sos: The RockStarz, The Red Hot Curry Chilleez, The Metallicheeze, The Santanaz, The Black Sabpper dan My Carbonara Romance. Nama-nama burger membezakan sos yang digunakan dalam burger. Menarik kan?


CARA ORDER



Pergi ke kaunter cashier, pilih yang mana berkenan di hati dan bayar. Boleh terus duduk, makanan akan dihantar cuma minuman kena self service. 



Mamarazzi snap gambar senyap-senyap eh

Krew-krew tengah memasak.. Nak tengok cara masak memasak pon boleh

Sedapnya Patty buatan Rockstarz Burger sendiri. Teringat patty dalam Spongebob

Boleh tengok cara penyediaan burger secara LIVE ! 





DEKORASI ROCKSTARZ BURGER



Bila tengok board kedai dah boleh agak memang have fun kalau makan di sini. Terdapat juga kemudahan seperti tandas dan surau. Sambil makan, boleh tengok gambar-gambar hiasan di dinding, warna dan tulisan begitu menarik tertarik kedai memang da bomb. Hehe



Pintu masuk kedai pon dah menarik

Rockstarz Burger Awesome ! Rock Ya Mouth

Jangan lupa untuk upload dan hashtag
Khusyuk main game. Membebel sebab kak Nina lambat. Haha



THE BURGER'S 


Antara burger-burger yang berjaya masuk ke dalam perut kami. Korang boleh juga order menu tambahan seperti onion ring, meatballs, fries etc. Kami diberi pilihan untuk pilih burger idaman h :)


My Carbonara Romance pilihan Nina . Sangat sesuai untuk kanak-kanak kerana lebih bercheese dari sos

The Red Hot Curry Chilleez 

The Wings 

The Mettalicheeze

The Santanaz

The Search

Meatballs yang juicy. Recommended !





Inilah kedai yang selalu menjadi pilihan remaja untuk makan dan lepak. No wonderlah anak menakan (anak sedara) suka makan sini plus kekadang ada juga band buat persembahan depan kedai. Sesudah kenyang dan makan bertambah-tambah haruslah selfie bersama tuan kedai untuk diabadikan dalam blog.





Crew-crew Rockstarz Burger

CP bersama owner.. Sokonglah business bumiputra 

Happening ! JJCM pernah ke sini . Nasiblah Pha Is bertanduk :P

Rockers sudah mau balik.. Nasiblah aku pulak ada tanduk 

Membahan lagi. Pengaruh movie Hellboy banyak ni


Terima kasih buat owner Rockstarz Burger. Sangat berpuas hati dengan layanan yang baik dan ramah mesra bersama kami yang riuh rendah ni. Tabik dengan owner sebab sporting habis ! Siap tak kisah untuk selfie sana sini. Kipidap guys :) 


ROCKSTARZ BURGER

118, Taman Tunas Muda,
Jalan Dato Ismail Hashim, Sungai Ara,
11900 Bayan Lepas, Penang.

Tel : 019-429 9309 (Sg. Ara)
016-446 6036 (Ayer Itam / Greenlane)

Business Hours : 5.00pm - 1.00am (Isnin - Ahad)

Official IG : @rockstarzburgerofficial

Official FB : Rockstarz Burger


57 comments:

Siti Nurzafirah said...

sampai tak tdow, siapkan entry.. heh2

Nabila Syifa said...

wah..kalo g penang bolehla singgah ni

el said...

igt dengan org pun leh #gilabayang
ngan burger pun boleh #terukpagai
haha

nuyui a.k.a miss YUI said...

semua menu nmpk sdp.. best2..

Murni Alysa said...

Jaga diri baik2 ya 28hb nanti ya..jgn over sangat..Hahahaha

Muhammad Khairuddin Lim said...

sedap..best

Eiqa Almond said...

okay finee fineee. gmbar burger kt sini lagi besar dari kt ig. gggrrr ! Lain kali kecik kan size gambar ye awakk awakk.

topijerami said...

banyak pilihan dan nampak sedap je kan

Cik Ash said...

Ehemmm ehem.letak gambar pha is besar2 nak lepas rindu ke hihihihi jangan marah ea

Myra Azraff said...

kat penang keee. mak ai pengsan tengok bege2 tu. sodap T,T

Mummy Julia said...

meleleh bakhang.. yummy! suka deco dia ..rock ooo!

Farah said...

Kenyang habis kalau dapat makan burger besar macam tu.

Khai♥Rin : anies said...

uiiii memang tangkap leleh ni...

Khai♥Rin : anies said...

p/s hari ahd mlm aritu ttgu nina call. igt nk jumpa tp smpi kol 11 lbh x de sy pun zzzz... kena plak kt sini ujan... xde rezeki nk jumpa. tp x pe. bln dpn sy mai penang. ada kenduri kawen kt dewan masyarakat penyayang ;-)

Dunia Zumal said...

Lapaq burger la pulak ^-^

Dunia Zumal said...

Lapaq burger la pulak ^-^

Dunia Zumal said...

Teringat pula burger Rockstarz :)

alia farhan Said said...

Nina....blanja akk metallic cheese satuu

el said...

insyallah join rocking 2nd time 28hb ni ye
hehehe

el said...

korg dua ni lau x membahan x sah kan hahaha

el said...

k.el nak repeat mkn burger wing lagi..terkenang2 dah ni haha

el said...

happening familu #bu kan
sayang ketat2 hehe

el said...

yg paling awesome dia pya deko2 tu mmg sempoi
sukalah sgt2lah hipster...

el said...

yg xleh bla tokeh tu igt ct tu kakak el..choiiiiii
k.el sikit pya lawa dia xkenai haha

el said...

nti nina banjer k.el makan meatball tu hehe

izzeyda said...

jom nina kita repeat lagi..

Fiza Rahman said...

Haishhhhh...mau balik ni cari burger. Meriah nya ☺

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nina,
alaaaahiaaaaaaaaa
tengok ja da melelh
ok bai

el said...

k.el sambung lagi nina jangan mara haaa

el said...

nina ritu k.el pasan cam slow je..x havoc mcm hoho tu..nape?
ke sbb ada cik p

el said...

nina jgn marah tau..nina bf nina nama ape hahah larikkkkkkkkkkk

el said...

hari tu nina makan burger tu x serakus mcm mkn kat seoul garden ritu ngeh ngeh ngehhh

el said...

phais tu mmg cam helllllllllboy wakaka

el said...

cp ngan owner tu ada apa2 ke nina..cam something je ngeh ngeh ngehhhh

el said...

comey2 je crew rockstarz tu kan
nti kita mai lagi 28hb tu bg senyuman sejibik cam lam gambar tu taw3x

el said...

nina nape gambar nina yg ramai2 tu nina duduk cam perempuan melayu terakhir hehe

phais jgn pandang belakang taw ngeh ngeh ngehhh

el said...

bila igt ramai2 kt rockstarz tu teringat gopro..xleh blah haha

el said...

gambar ngan adik izat gak sempoi baq hang haha..ada jodoh tu ngeh ngeh ngehhhh

el said...

nina kusyuk nau amek gambo..xpe2 k.el faham haha

EZAN IDMA said...

ni lagi powerrrr hahaha rock sungguh. terliur tengok

Murni Alysa said...

dah 3 kali repeat ni..tapi nak repeat lagi dan lagi dan lagiiiii

Siti Yang Menaip said...

ehehe fuyoh tabik spring dengan Kak El..
tingkek2 komen ehehe..

tengok burger dap dap semua =D

Pha Is said...

(-_-')

Jari Manis said...

nina...sis JM ada baca kisah ni blog CT

Jari Manis said...

Nia..nak tanya...dah terima belum ole2 dari sis JM

tiga lalat said...

wahh meriahnyer uoolss., ;p

Deanna Morni said...

meriah betol u all mkn kt situ....pilihan burger pun byk....hhihi

Cik Ash said...

Haaahh scrolll banyak komen kak el terbaik terr

zai zamree said...

Meatball tu mmg sdp. Tq bg rs hr tu

Kira Sakura said...

kesedapan burger dia dari dulu sampai sekarang memang tetap sama!!!!!

Zie Has said...

the search the wings ... memang rock kapak la burger ni :)

Zie Has said...

meleleh leleh cheese tu ... menggugat nafsu makan sungguh lah :)

Zie Has said...

geng blogger utara ni rajin sungguh hang out ... happening betul :)

cikpinz said...

Jom pi kali ke 3 lak..

cikpinz said...

Murni leh jadi duta Rockstarz pasni..

cikpinz said...

Janagn lupa ajak pha is..boleh membahan dia lagi hehehe..jgn marah ya pha is

Mizz Aiza said...

Memang rock la.. sedapnya tengok cheese meleleh..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com