30 December 2015

Semakan Senarai Hitam PTPTN


Salam Readers..

Semakan Senarai Hitam PTPTN | PTPTN Blacklist ialah jalan terakhir buat si peminjam PTPTN. Sesiapa yang pernah buat pinjaman PTPTN tu boleh la buat semakan sama ada di senarai hitamkan atau tidak. Ini yang terbaru, sebab sebelum ni cuma ada semakan senarai hitam imigresen je. Senang nak check cuma perlu isikan no IC, no fon dan email.


Semakan senarai hitam PTPTN 2016


Dah isikan maklumat, selepas tu akan keluar 2 pilihan. Boleh semak untuk imigresen sekali. 



Blacklist Imigresen dan PTPTN





Buat peminjam MARAH MARA macam Nina lagi parah sebab bayar pun bakal disenarai hitam jugak walaupun ada tertunggak sikit. Tiada surat amaran terakhir dihantar. Semoga lepas nak buat pasport awal tahun depan. 




PESANAN KHAS BUAT BLOGGER'S YANG AKAN KE THAI FEB 2016 ! Sila check ye *ic 07 tak boleh pakai border noks.. nangis



p/s : Study pun payah, tak study lagi payah -_____-


11 comments:

tiga lalat said...

bersyukur je la., semoga dipermudahkan., ;p

Siti Nurzafirah said...

Hahaha... check jangan tak check...

Aik.... awal tahun depan ? tapi entri baru naik kat feed.. pening satt

Murni Alysa said...

mujur mokcik tak hitam..kelabu asap jaa

alia farhan Said said...

Aikkkkk....
Org penang bukan duk kt border...
Kahkah...
Tp dr wat border utk org kedah mcm kami ni baik wat passport...senang boleh lajak jauh skit

Zie Has said...

haa sapa yang nak travel tu, check yer ;)

Zie Has said...

nina dah check ke? hitam ke tidak :p

Zie Has said...

alhamdulillah time study dulu dapat jpa scholarship, so it's free ;)

Siti Yang Menaip said...

ada few kawan2 penah sembang isu ni..
check jangan tak cek.. ehehe..

Shahida Dzulkafli said...

wah.. nak gi jenjalan eh..

Kira Sakura said...

mujur takde pinjam dengan ptptn ni huuu

Qaseh Vee said...

nasib baik sis study dulu guna rm sendiri ... perghhh

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com