11 January 2016

Makan Meatballs Di IKEA, Cheras


Salam Readers..


Makan Meatballs di IKEA, Cheras | Meatballs Sedap di IKEA yang baru dibuka. Sambungan dari "Magnum Cafe Mid Valley" . Entry basi bulan 11 tahun lepas, busy ke laut macam gini lah dan masih berbaki 3 entri kesemuanya pasal backpack. Ok, demi permintaan retis Ruhil yang nak sangat tengok muka mamat loyar buruk ni maka blogger petai harus lepaskan sekeping. Sekeping je?? Eh cukup lah nanti readers muak.



Meatballs IKEA kegilaan ramai termasuk kami !

Kalau singgah ke KL wajib ke IKEA

Ayam kegemaran bf


Malam Sabtu, 21 Nov lepas, walaupun hujan lebat kami teruskan juga ke Cheras jam 8.30 malam, semua risau tak sempat makan takut dah tutup. Abam Napis dengan muka mengidam pun usung awek's ber 4 ke sana sebab dia pun teringin. Semua rushing sebab lepas makan dalam 11.30 kami sampai di Uptown Danau Kota. Teman si dia yang nak tukar cover Iphone. Kaki berjalan sungguh. 



Ramai sungguh manusia malam tu. Que panjang

Mastura ni bekas blogger yang bersara, Maslinda pula kawan study, serumah etc

Suka decoration IKEA Cheras yang teratur dan besaq ! Muka sengih dapat makan 

Lot Parking yang besaq. Memang puas berjalan dalam tu, masa untuk balik

Makanan sini murah-murah kan? 



FAKTA IKEA, CHERAS


  • 20% lebih besar dari IKEA Damansara. WohoOoo dan opcos tetap akan penuh dengan manusia. Kalau ada 10 branch pun still penuh. Semua pakat nak menternak lemak plus berangan nak deco rumah, ada yang terlentang atas tilam sampai tidoq terus. 
  • Cafe IKEA lebih besar dari Damansara. Kalau kat sana boleh muat 500 orang tapi di Cheras, 780-800 orang boleh sekali makan. 
  • IKEA Cheras merupakan cawangan yang paling besar di Malaysia selepas Damansara.
  • Tempat parking sebanyak 1762. Wow banyak !
  • Nak tapau sila bawa TUPPAWARE sendiri, no plastik bag.
  • Untuk pertama kali masuk, jangan jakun atau nebes sebab senang je nak pilih menu makanan just follow orang depan. 



Bajet Makan Berdua :


15 Meatball - RM 15.00
5 Chicken - RM 12.00
Mushroom Soup - RM 4.20
IKEA Drinking Water 2 botol - RM 2.00



TOTAL (GST 6%) : RM 33.20




IKEA CHERAS

Address : No. 2A, Jalan Cochrane, Taman Maluri
55100 Kuala Lumpur. 


21 comments:

Siti Nurzafirah said...

hahaha.. retis ruhil, nak sainnnn....

wah ~ dah sampai.. nak pi jugak.. tapi, tak dan.. bz lagi sekarang... best tak?

Ija Rased said...

terbaik...
singgah sini

nuyui a.k.a miss YUI said...

xsmpt merasa lg..waktu p dgn member, pnuh sgt..huhuhu. tp kat damansara tu. chras xpnh p lg

el said...

hari tu pi kl..singgah IKEA
giler lama x pi IKEA
x sggup nak khatam IKEA tu

el said...

lepas pi khatam IKEA weols pi cari meatball plak
giler panjang beratuq...apa leh wat..kalo berdua ok lah
ni beranak pinak..jenuh nak tgu..anak2 kan boleh kang kuar ayat
"mama lapo...mama lapo" mama naik hantu kat IKEA caner haha

el said...

tiba2 teringat karipap IKEA
ngan eskem IKEA tu
sedap n murah...

el said...

k.el teringin nak mkn salmon ikea tu
ntah bila lah nak pi lagi..insyallah tgh taun ni kut
tu pun bila smpai kl kan..mcm malas nak pi..tp skrg ada kat cheras kan..haaaaaaaa
dekat sgt lah ngan umah adik ekeke

el said...

kalo pi ikea ni x tau nak beli apa masalahnya haha

Murni Alysa said...

menncikkkk...ok bai...

Mime MF said...

alahai...terliur nmpk meatballs tu!! nyum²

Salina Johari said...

perghh...cam sedap je...kena try ni...

EZAN IDMA said...

slrpppp lama tak makan meatball ikea :P

zarul farhana said...

terliur tgk...

Siti Yang Menaip said...

hello blogwalking sini sikit.. heehe..

Siti Yang Menaip said...

dap meatball lama x makan..

Cik Ash said...

sedapnya dia p makan

daddydee said...

Tak sampai lagi ke ikea cheras ni.

Meatball kalau ke ikea memang wajib telan

alia farhan Said said...

wewit...makan meatballs tak ajk..ok bai

Qaseh Vee said...

hope blh sampai situ satu hari nanti . mcmlah jauh bebenor ... heheheee

Farrah MF said...

Akak tak pernah sampai lagi Ikea Cheras, selalu gi kat mutiara damansara tu je :)

Shahida Dzulkafli said...

x berjaya lagi nak makan meatball ikea nie.. The Curve pun x terpergi.. Cheras apatah lagi..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com