3 January 2016

Mee Tarik Warisan Asli @ Mydin Mall, Bukit Mertajam


Salam Readers..


Makan Mee Tarik Warisan Asli di MYDIN Mall, Bukit Mertajam | Mydin Mall yang baru dibuka dan baru pertama kali jejakkan kaki nak merasa mee tarik yang dikatakan sedap lepas habis event "Grand Opening Malvita Penang" tahun lepas. Entry basi dah ni. Lari peluk tiang ada ke orang nak baca. Boleh dikatakan sedap dan kenyal sebab mee dibuat sendiri depan pelanggan tapi maaf tak pandai berbahasa mandarin loghat China sangat pekat, dia boleh ajak cakap cina lepas tuan blog cakap terima kasih dalam bahasa ibunda.



Mee Tarik Warisan Asli memang nampak sedap

Menu Mee Tarik yang ada

Boleh tengok cara pembuatan mee sambil order


Mungkin ramai dah pernah makan mee tarik ni, jadi tak hairan kalau banyak pelanggan yang mai singgah makan. Bukan sikit mee tarik tu tapi penuh satu mangkuk. Di syorkan makan masa perut betul-betul lapar tapi tak payah buat stail nak makan Seoul Garden. Hehehe.. Kalau ke utara singgah ke Seberang Perai mai pakat makan. 



Tudia Mee Tarik menunggu giliran

Mee Tarik Ayam, rasa macam makan sekor ayam. Hehe

Abaikan muka kembang macam mee 




MYDIN Mall Bukit Mertajam

Address : Mukim 6, Jalan Baru
14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang.

Official FB : Mee Tarik Warisan Asli

21 comments:

Aisy Nasiha said...

Eh. Maidin ni yang dekat dengan taman pauh jaya kan? Akak pernah singgah aritu masa ke rumah kak ipar.. lain kali bolehla janji jumpa nina kat sini ya??

alia farhan Said said...

Banyak kan dia punya potion...
Sesuai la ngan harga dia...
Tp termengah2 nak habiskan

Sobri Yaacob said...

lpas ni p maidin baru..nak p try
la mee tarik plak.. nampak best :P

Zie Has said...

bestnya kalau dapat makan mee yang ditarik depan mata kan :)

Zie Has said...

wahhh satu mangkuk mee ayam rasa macam seekor ayam? maybe semangkuk tu dia boh seketul kiub ayam kot :p

Zie Has said...

mee yang dah ditambah sambal memang menggiurkan :)~

Raihanah Ahmad said...

wah sedap tu

Siti Yang Menaip said...

woaaa da bukak kat BM laa.. maju maju =D

LYAfrina said...

kat sini pom ada jugak.. tp x pnh try lg

Shahida Dzulkafli said...

Akak pun dah rasa tapi cawangan kat rawang...
memang sedap.. Kenyang.. Banyak.. Best...

E'in said...

nmpk sedappppp je.. tak penah mkn pun mee tarik nie..

Kira Sakura said...

dekat mydin BM ada mee tarik ek. ok boleh pegi rasa nanti tak payah nak pegi jauh2 smpi kl sana hewhewhew

Qaseh Vee said...

terus telan air liur tgk sup mee yg melimpah tu ... waaaa

Mime MF said...

macam sedap je mee tu awak!! heee ;)

Farah said...

Belum ada rezeki nak rasa mee tarik dekat mana-mana pun. Apa entah lagi kalau yang dekat Penang tu.

zarul farhana said...

awat muka lagu tu

Azian Elias said...

salam kenal..

bestnya.. tak pernah cuba..

anak denesor said...

wotwot blog da berubah wajah..syok nya tgk..lapaq terus ni

Farrah MF said...

I suka! I suka! Memang suka mee tarik! :)
Excited sebab tgk mee tu diprepare depan mata.

Umi Nazrah said...

best nya. belum pernah lagi berkesempatan untuk makan mee tarik ^_^

amira faqihah said...

nampakk sedappp,,dkt area rumahh ada tp xpernah sempat pegii

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com