29 February 2016

Senarai Filem English 2016


Salam Readers..

Senarai Filem English 2016 | Untuk tahun 2016 ni buat peminat filem english jangan lepaskan peluang movie marathon ! Ayuhh habiskan duit untuk movie-movie yang best. Hehe.. Macam mana nak berjimat ni. Meh kita tunggu tayangan sepanjang tahun tapi bukan semua termasuk dalam list :)



FEBRUARY



25 Feb

Gods of Egypt (Adventure / Fantasy)



MARCH




3 March

Zoolander 2 (Comedy)


17 March

The Divergent : Allegiant (Adventure / Science Fiction)



24 March

Batman VS Superman (Action)



APRIL




7 April

The Huntsman : Winter's War (Adventure / Fantasy)

The Jungle Book (Adventure / Drama / Fantasy)




14 April

Midnight Special (Drama / Science Fiction)


The Boss (Comedy)





28 April

Marvel's Captain America : The Civil War (Adventure / Action)


MAY




12 May

Angry Birds (Animation)

Demolition (Comedy / Drama)




19 May

X-Men : Apocalypse (Action / Adventure)



JUNE




2 June

Me Before You (Romance)

Teenage Mutant Ninja Turtles : Out Of The Shadows (Suspens) 




9 June

Warcraft (Action / Adventure / Fantasy)



16 June

Now You See Me 2 (Action / Comedy / Thriller)



30 June

The Legend Of Tarzan (Action / Adventure)



JULY




14 July

Ghostbusters (Action / Comedy / Science Fiction)





21 July

Star Trek Beyond (Action / Adventure)





28 July

Jason Bourne (Action)



AUGUST



4 Aug

Suicide Squad (Action)





11 Aug


Alice in Wondeland : Through The Looking Glass (Adventure / Fantasy)



NOVEMBER




17 Nov

Fantastic Beast And Where To Find Them (Fantasy)

7 comments:

Siti Nurzafirah said...

banyak ni cerita best....

Puan Deeba said...

Wow semuanya best2 belaka.. ni yang rasa lamanya la xtengok wayang sejak mengandung.. huhu.. salam perkenalan ye, puan deeba follow sini :)

Nurul Shahira said...

Okay, banyak betul movie best. Tapi paling tak sabar tunggu Captain America dengan Warcraft !

Zie Has said...

banyak juga movie yang akan datang ni yer

Zie Has said...

penuh lah sepanjang tahun jadual wayang nina kan :)

izzeyda said...

batman vs superman filem akan datang nak terjah.. lepas tuh jungle book ngan angry bird.. hahaha sakan..

Kira Sakura said...

Captain amerika teringin nak tengok.

Upin ipin jeng jeng jeng tu nina tau bila keluar? Duk tunggu yg tu jugak

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com