3 March 2016

Pelamin Chalkboard


Salam Readers..

Pelamin Chalkboard yang popular sejak tahun 2013 kalau tak silap tapi tahun 2015 baru ramai pengantin nak ada pelamin ni untuk para tetamu berselfie, lebih kurang macam photobooth. Ikut kemampuan masing-masing nak design macam mana tapi tak mahal sangat. Mulanya ada ahli keluarga beri cadangan untuk kenduri sepupu bulan 1 aritu nak buat ke pelamin ni tapi space dewan pula terhad.


Pelamin Chalkboard



Bermacam jenis dan tema pelamin yang ada zaman sekarang ni. Bakal pengantin akan pening nak pilih yang mana satu kalau semuanya cantik. Suka tema vintage. Kalau nak godek-godek cari idea dalam instagram boleh tengok koleksi 'The Handwerker'.






Available Klang Valley only guys. So jangan sedih kalau pengantin area utara korang still boleh cari dengan the power of  #HASHTAG . Mula cari buat bakal pengantin tu dengan #photobooth #pelamin #pelaminrumah #solemnization #akadnikah #indahpelamin #jomkahwin #malaywedding #sanding #weddingdecor #mahligaicinta #kahwin #reception #photobooth #photoboothmalaysia #malaywedding #pelamindewan #malaydais #chalkboardmalaysia



Sesuai juga kalau buat photobooth. Kebanyakkannya print terus. Design ikut citarasa pelanggan dan lepas tu print je. Takda masalah kalau ada tangan yang nak conteng atau padam nama dalam lukisan ni. Haa good idea yet simple and affordable :)  


11 comments:

zai zamree said...

cantik2 pelamin sekarang ni...rs nk snding lg sekali ja

Siti Nurzafirah said...

prepare dah ni ye... heee

Zie Has said...

cantik ... kreatif sungguh tukang lukis :)

Zie Has said...

sekarang memang ramai pasangan yang buat photobooth macam ni kan

Zie Has said...

nina dok usyar pelamin chalkboard ni, dah ada planning ke? ;)

izzeyda said...

nanti NIna nak kawin boleh laa guna idea nih..

Qaseh Vee said...

cantik lak . dah mcm english style ...

Farrah MF said...

Baru2 ni gi kenduri ada chalkboard begini. Suka akak tengok designnya :)

Siqah Hussin said...

Lawa pelami macam nie. Dulu tak pernah terfikir nak buat camnie. Hii. Lawa lawa :)

Kira Sakura said...

Cantikkkk sangat. Simple tapi lawa. Zaman kami kawen dlu xpopular lagi design ni gamaknya

dear anies said...

pelamin urban!

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com