29 May 2016

Review : Kathy's Homemade Shop Lemongrass & Chamomile Honey


Salam Readers..


Kathy's Homemade Shop Lemongrass dan Chamomile Honey | Sebelum puasa menjelang ni, sebelum jari penat menaip, sebelum tuan jari a.k.a tuan blog penat nak membuka laptop marilah hapdate beberapa entri. Hehehe.. Ada kaitan ke puasa dengan review shabun? Ada laa.. ada 2 sabun dah guna, separuh dah nyawa-nyawa ikan separuh lagi tengah guna. Sebelum tu terima kasih Kaka Alia (PBU) bagi try sabun homemade beliau ketika pertemuan pertama kali di event Penang HOHO October tahun lepas. Hahaha 😀 😀

 
Kathy's Homemade Shop Lemongrass & Aleovera


Kathy's Homemade Shop Lemongrass ofcos bau lemongrass dan sabunnya tak mengeringkan kulit macam sesetengah sabun homemade lain. Yelah sebab ramuannya diperkaya dengan extra pelembab. Boleh juga dijadikan scrub ! Sangat-sangat mudah kalau nak bawa time travel kan kan? Bila Mok Cun di rumah guna terus suka sebab keluar segala daki-daki. Sabun Kathy's digemari oleh orang veteren tau.



Kathy's Homemade Shop . Ini dibeli

Kathy's Homemade Shop Chamomile Honey


Kathy's Homemade Shop Chamomile Honey paling suka kot sebab buih-buih cinta banyak bila dah digosok. Lagi satu sebab bentuk yang menarik dalam acuan bunga rose. Bau wangi, dan ada Epo. Lepas guna kulit lembut dan tak kering, bau chamomile kuat jugak ditambah madu buatkan bau lebih fresh, yang penting kulit terjaga. Sabun ni Nina beli tapi dah lupa harga.



Ready nak menyental

Kathy's Homemade Shop Chamomile Honey banyak buih !


Overall, kedua-dua sabun ni ada tarikan tersendiri dari segi bau, ramuan dan paling best sebab ia boleh dijadikan scrub. Kalau sabun brand lain cuma membersihkan bukan boleh scrub. Bagi korang yang berhajat nak buat majlis kahwin, sabun ni dah boleh jadi gift untuk tetamu. Bab acuan, ramuan dan harga jangan risau boleh minta adjust dengan tokey. Hihi


Follow IG dan boleh tahu produk terbaru keluaran Alia


10 comments:

izzeyda said...

suka jugak sabun lemongrass tu..

el said...

sabun lemongrass tu mmg best

Qaseh Vee said...

tak memasal dok buka Ig je nak cari benda ni ngan baju ... mcm best lak .

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm best je tgk sabun ni..huhu

alia farhan Said said...

Tenkiu nina
So glad nina suka sabun2 tu

Raihanah Ahmad said...

cantik, macam nak makan

Jueliza Jamani said...

menariknyaaa

Nabila Syifa said...

wah..bestnya kalau dapat free sample..heheh

Shahida Dzulkafli said...

Best sabun alia nie...
Ohsem sangat..

dear anies said...

support org kite punya busines

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com