18 June 2016

Tips Ukur Saiz Kasut Eropah atau UK


Salam Readers..


Tips Beli Kasut Online | Saiz Kasut mengikut saiz Europe atau UK. Haa.. first time beli kasut Vans di Instagram. Selalunya beli kasut di kedai tapi hatiku hampa bila kasut idaman tak ada saiz. Siapa kaki gajah memang akan hadapi situasi yang sama kan. Akhirnya nak beli dalam online, puas hati sebab ada saiz dan harga menjimatkan. Parcel selamat diterima 16 Mei. Dalam 2 hari dah sampai.

 
Vans saiz 40 . Harga dari 100 ++ cuma RM 70



Seminggu sebelum fly ke Vietnam tu godek golek berguling cari kasut nak pakai ke sana. Takkan nak pakai selipar kot. Akhirnya jumpa IG jual kasut berjenama ni "Get.Kick.Store" . Time nak order tu, tokey tanya saiz kaki Eropah atau UK. Confirm la tak tahu, nasib baik dia baik hati nak shared tips ukur saiz kaki, haa sekarang dah tahu saiz apa. Heheh..


Tips ukur saiz kasut Eropah atau UK
 

7 comments:

dear anies said...

sm jg mcm baju kekadang lupa manjangg

alya chan said...

good tips, selalu xnak beli kasut online sebab risau salah saiz.. haha

Shahida Dzulkafli said...

selalu lupa.. Sebab jarang gunakan..

Qaseh Vee said...

klu mcm sis ni mmg kena ukur sama ada baju ataukasut sbb mmg susah nak dapat saiz kecik ... huhuhuuu

Pha Is said...

tapi saiz x semua sama.. kadang2 kna pkai saiz 8, kadang2 9.. x tntu jugak, kna test..

Siti Yang Menaip said...

cantiknyaaaa Vans itaaam ni *love* ritu nak beli itam Kak Sal tak kasi.. hahaha.. tngk ni cantik ooookeh.

nana liena said...

kita pun kaki gajah.hahaha..mmg masalah besar,selalu nak cari kasut /sneaker ke apa terpaksa tgk yang saiz lelaki. tp kita msti cuba dlu nak beli kasut,kena rasa berjalan sikit guna ksut tu baru tahu sesuai ke tdk

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com