17 July 2016

It's World Emoji Day ! by Google


Salam Readers..


It's World Emoji Day ! Wow tak sangka ada Hari Emoji Sedunia pada hari ini. Macam-macam jenis emoji ada sekarang ni baik dalam Phone, FB, Blog etc. Moh design Emoji masing-masing lepas tu boleh buat favicon blog ! Senang nak buat 😆😏



#1

Boleh klik 'Emoji' untuk create emoji korang 


 
#2

Klik 'Code an Emoji'



#3
Korang drag column di Personalize ke column Emoji. Disitu boleh adjust nak design Emoji macam mana dari mata hingga ke baju. Nanti ada step-by-step. Dah puas hati boleh klik DONE di hujung sebelah kanan :)



#4

Dah siap design sampai step ke 8, then klik button Code maka siap lah Emoji korang. Klik DOWNLOAD dan save file



#5



Tadaaaa dah siap Emoji Nina ! Ala flower girl. Klik sini 'Favicon.ico Generator' untuk create favicon blog korang. Senang nak buat bermacam jenis Favicon lepas ni.
Selamat Mencuba :)



6 comments:

dear anies said...

nak buat jg laa ;-)

Hafiza AizZawa said...

Bleh try.. thanks for sharing..

Farrah MF said...

Comelnya emoji, Nina :)
Best ni utk godek2!

Siti Nurzafirah said...

hahaha.. tak perasan pun emoji ni.. emoji tak mau kawan nan kite ea ? sobbb

Murni Alysa said...

oo emoji ni..ikan kan nama jepun mana td

izzeyda said...

comel emoji nina..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com