9 August 2016

Resepi Air Ribena Jazz


Salam Readers..


Resepi Air Ribena Jazz | Macam-macam jenis air ribena boleh dibuat. Terlupa nak share masa bulan puasa aritu. Hehe.. Dapat minum time panas terik memang legaaa. Harini nak kongsi resepi air yang mudah siap. Try buat jomm !


Air Ribena Jazz


Sangat simple dan sedap sangat. Rasa masam Ribena, sedikit gas soda bercampur dengan biji selasih dan kunyah-kunyah nata de coco. Boleh try dan simpan air tu dalam botol, bila dahaga boleh terus minum. Selamat mencuba 😊😀



Air Ribena dan Ice Cream Soda ditambah Nata De Coco



BAHAN-BAHAN :



Air Ribena (tak kisah kordial atau dalam botol, boleh guna flavour apa saja)

1 botol air F&N ice cream soda

1 pek biji selasih (direndam terlebih dahulu)

Nata de coco atau laici



CARANYA :


1. Buat air Ribena macam biasa - campurkan air kosong dan gula dalam jag. Nina guna dah siap dalam botol

2. Bila dah sebati masukkan secawan / mug air soda


3. Isi ice dalam gelas dan masukkan nata de coco, biji selasih atau laici


4. Tuang air ribena dalam gelas


5. Dah siap diminum sejuk-sejuk!


9 comments:

Ahmad Hasif said...

boleh cuba ni nnti.. :)

dear anies said...

tp kn kalu dpt air ni free laaaagiii best hahahahah

Hami Asraff said...

Memang suka air ni. Boleh try lepas ni. Thanks for the info. 😊

izzeyda said...

uishhh sedap nih minum time panas2..

Qaseh Vee said...

Bln puasa ada buat hampir sama ... Mmg segar minum sejuk -sejuk.

Cik Ash said...

sedap nampak air nina bagi hihihihi

zai zamree said...

sap sap soi...siap

Murni Alysa said...

sedap lahaiiii

Kira Sakura said...

sedapnyaaaaaa

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com