7 September 2016

Luxurious Afternoon Tea @ Ixora Hotel, Perai Penang


Assalamualaikum Readers..


Luxurious Afternoon Tea di Ixora Hotel, Perai Penang | Bagi yang tercari-cari tempat yang best untuk membuat sebarang majlis dan minum petang bersama keluarga atau yang tersayang boleh datang ke Ixora Hotel, Perai Penang. Korang boleh menikmati pelbagai makanan di situ. Pada 4 Sept (Ahad) lepas, kami berpeluang review makanan kali ke dua di Ixora Hotel.



Dengan harga yang berpatutan, makanan pula sedap-sedap dan paling memikat ialah Tuna Croissants dan Cheese Sandwich. Meh tengok menu-menu yang disediakan di Ixora Hotel. Buat orang yang berada di Utara, boleh singgah menjamu selera 😋




LUXURIOUS AFTERNOON TEA SET FOR 2 PERSONS - RM 48NETT



Pilihan makanan dengan 7 pilihan Suntips Tea atau 4 pilihan Illy Coffee

Nina pilih orange juice, fresh orange terus dari buah yang diblend tanpa gula


Cheese Sandwich bersama buah zaitun


Mango & Rasberry Cake with Fresh Cream

Mix Fruits with Macaron

Panna Cotta

Tuna Croissants


Strawberry Tart


Scones served warm with Butter & Jam

Tuna Croissants dan Cheese Sandwich yang sedap ! Makan 2 kali. Hehe

Kali ni dapat berkumpul semua kecuali Ekin . Jangan sedih-sedih ye



Semua makanan sedap dan fresh. Memang tak rugi makan di sini ye. Terima kasih kepada Mr. Moses Poon, Hotel Operations Manager Ixora Hotel yang sudi menjemput kami untuk review Afternoon Tea yang disediakan oleh pihak hotel mereka. 



Thank you for having us Mr. Moses Poon, Hotel Operations Manager Ixora Hotel



The Straits Cafe
Ixora Hotel
Jalan Baru, Perai Jaya,
Perai, Pulau Pinang

Dibuka setiap hari
Jam 3.00 petang - 6.00 petang

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi
Tel : +604 382 8888



20 comments:

Murni Alysa said...

Hehehe sedap semuanya..jom lepak2 nina blanjer hehehe

izzeyda said...

sedap kan set afternoon tea nih.. macam nak singgah lagi rasa..

nohas said...

bestnya..memang menyelerakan..telan ai lio petang2 ni..

Mrs. A said...

Kebanyakkan foodnya sweets.
Tuna croissants & cheese sandwich jer... idok itu yang makan 2 kali kot

Kira Sakura said...

meleleh ailio oiiii. dah la peminat tegar segala kek dengan dessert grrrrrr

Siti Nurzafirah said...

tengok croissants and sandwich tu teringat betapa sedapnya kedua-duanyaa

Cik Yaya said...

eh tsilap komen..hehe..
mohon delete komen tadi tu ye.. ^o^

Cik Yaya said...

salam..
sedapnyer makanan2 dier.. melting ^_^

E'in said...

Ya Allah Ya Allah Ya Allah.. e'in tgh lapar nie.. T__T

Pha Is said...

uih.. minum petang je nk dekat rm50.. haha.. kalau hari2 mau botak macam nih.. heheheh

hainom OKje said...

Wuihhhh....sodap sodap nampak semuanya tu. Menjejes ayaq liuq mak hihi....
Tapi jauh sangat tu kalau nak ber hi tea sampai ke Penang weyh...

Irda Garmin said...

semua nampak sedap n affordable price...tq for info

♥TheOnlyFarah♥ said...

makan tak puas aih..jom nina belanja kak farah! heee

Mummy Julia said...

Sedapnya kek.. adoii padahal baru masak kek semalam.. huaa kena pi cari ni..

Siqah Hussin said...

Sedapnyaaaaaa!

LYAfrina said...

bestnyaaa..
murah rezeki

Nurul Shahira said...

Huih, menjejes air liur tengok semua makanan ni. I is lapoooo T_T

Jari Manis said...

BU makin femes...byk buat review

Cik Ash said...

sedih2 xdapat join PBU

dear anies said...

sedapnyaaaa lapar trs ni bla tgk dessert2 tu

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com