7 Sept 2016

Luxurious Afternoon Tea @ Ixora Hotel, Perai Penang


Assalamualaikum Readers..


Luxurious Afternoon Tea di Ixora Hotel, Perai Penang | Bagi yang tercari-cari tempat yang best untuk membuat sebarang majlis dan minum petang bersama keluarga atau yang tersayang boleh datang ke Ixora Hotel, Perai Penang. Korang boleh menikmati pelbagai makanan di situ. Pada 4 Sept (Ahad) lepas, kami berpeluang review makanan kali ke dua di Ixora Hotel.



Dengan harga yang berpatutan, makanan pula sedap-sedap dan paling memikat ialah Tuna Croissants dan Cheese Sandwich. Meh tengok menu-menu yang disediakan di Ixora Hotel. Buat orang yang berada di Utara, boleh singgah menjamu selera 😋




LUXURIOUS AFTERNOON TEA SET FOR 2 PERSONS - RM 48NETT



Pilihan makanan dengan 7 pilihan Suntips Tea atau 4 pilihan Illy Coffee

Nina pilih orange juice, fresh orange terus dari buah yang diblend tanpa gula


Cheese Sandwich bersama buah zaitun


Mango & Rasberry Cake with Fresh Cream

Mix Fruits with Macaron

Panna Cotta

Tuna Croissants


Strawberry Tart


Scones served warm with Butter & Jam

Tuna Croissants dan Cheese Sandwich yang sedap ! Makan 2 kali. Hehe

Kali ni dapat berkumpul semua kecuali Ekin . Jangan sedih-sedih ye



Semua makanan sedap dan fresh. Memang tak rugi makan di sini ye. Terima kasih kepada Mr. Moses Poon, Hotel Operations Manager Ixora Hotel yang sudi menjemput kami untuk review Afternoon Tea yang disediakan oleh pihak hotel mereka. 



Thank you for having us Mr. Moses Poon, Hotel Operations Manager Ixora Hotel



The Straits Cafe
Ixora Hotel
Jalan Baru, Perai Jaya,
Perai, Pulau Pinang

Dibuka setiap hari
Jam 3.00 petang - 6.00 petang

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi
Tel : +604 382 8888



20 comments:

  1. Hehehe sedap semuanya..jom lepak2 nina blanjer hehehe

    ReplyDelete
  2. sedap kan set afternoon tea nih.. macam nak singgah lagi rasa..

    ReplyDelete
  3. bestnya..memang menyelerakan..telan ai lio petang2 ni..

    ReplyDelete
  4. Kebanyakkan foodnya sweets.
    Tuna croissants & cheese sandwich jer... idok itu yang makan 2 kali kot

    ReplyDelete
  5. meleleh ailio oiiii. dah la peminat tegar segala kek dengan dessert grrrrrr

    ReplyDelete
  6. tengok croissants and sandwich tu teringat betapa sedapnya kedua-duanyaa

    ReplyDelete
  7. eh tsilap komen..hehe..
    mohon delete komen tadi tu ye.. ^o^

    ReplyDelete
  8. salam..
    sedapnyer makanan2 dier.. melting ^_^

    ReplyDelete
  9. Ya Allah Ya Allah Ya Allah.. e'in tgh lapar nie.. T__T

    ReplyDelete
  10. uih.. minum petang je nk dekat rm50.. haha.. kalau hari2 mau botak macam nih.. heheheh

    ReplyDelete
  11. Wuihhhh....sodap sodap nampak semuanya tu. Menjejes ayaq liuq mak hihi....
    Tapi jauh sangat tu kalau nak ber hi tea sampai ke Penang weyh...

    ReplyDelete
  12. semua nampak sedap n affordable price...tq for info

    ReplyDelete
  13. makan tak puas aih..jom nina belanja kak farah! heee

    ReplyDelete
  14. Sedapnya kek.. adoii padahal baru masak kek semalam.. huaa kena pi cari ni..

    ReplyDelete
  15. Huih, menjejes air liur tengok semua makanan ni. I is lapoooo T_T

    ReplyDelete
  16. BU makin femes...byk buat review

    ReplyDelete
  17. sedapnyaaaa lapar trs ni bla tgk dessert2 tu

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com