10 September 2016

Review : Veet Hair Removal Cream


Assalamualaikum Readers..

Review Produk Veet Hair Removal Cream | Ehem ehem. Kembali lagi kita dalam rancangan review produk. Mengada sangat haih. Kali ni nak share produk yang dapat menghapuskan bulu-bulu. Tak kisah lah bulu apa pon. Hahaha *dilarang imaginasi 


Veet Hair Removal Cream - RM 15 . Harga berubah-ubah mengikut sales di Guardian/Watsons. Bau krim ni wangi tau


 
Veet Hair Removal Cream ni ada 2 jenis - untuk kulit normal dan kering. Since ini first time beli dan pakai, ada good and bad pasal produk ni tapi korang kena lah rajin pakai. Nina guna krim ni untuk cukur di ketiak saja. Maaf tak ada bulu kaki sangat and HARAM cukur bulu kaki bagi sesiapa yang tak tahu. Hee..



Baca sebelum korang bercadang nak beli. Heheee. Kulit masing-masing tak sama


Yang leceh kalau bulu keti dah panjang, guna pun tak ada function. Sebelum tu kena pastikan bulu pendek dulu baru dapat tanggalkan kesemua. Jadi, asal nampak dah tumbuh sikit terus cukur yaa.



Cara Penggunaan : 


1. Gunting bulu ketiak biar pendek sikit. Senang nak hilangkan semua termasuk daki-daki.

2. Pastikan tempat nak cukur tu kering. Jangan bagi kena air or basah-basah pulak.

3. Sapu biar rata seluruh tempat yang nak dicukur.

4. Guna pencukur dan cukur hingga puas hati.

5. Dah siap cukur basuh dengan air sejuk untuk tutup pori-pori yang terbuka.

 

19 comments:

  1. Hihi.....gelihatilah pulak .... Hakak cukur bulu keti pakai sabun jer ...free hihi
    Tak pernah guna Veet. Bagus ek?

    ReplyDelete
  2. nice share..
    laki pun boleh pakai la kan.. hahaha

    ReplyDelete
  3. wah ada juga cream untuk cukur bulu-bulu ye...ok juga ni...thank u for sharing

    ReplyDelete
  4. oh itu cara penggunaannya.. husna tak pernah beli pon, ada gak rasa niat di hati tu.. tp asyik postpone je.. hahaha..

    ReplyDelete
  5. nice tips..tq nina share...kak farah kdg pi kedai ja buat..hehehe

    ReplyDelete
  6. salam..
    eh hram ke cukur blu kaki..
    emmm..perlu pencerahan ni

    ReplyDelete
  7. sat nak beli..bulu keti sgt cpt pjg hahaha

    ReplyDelete
  8. Maknanya memang tetap kena cukur jugaklah ya...
    Mrs. A ada beli satu brand ni nama L dot dot biarlah rahsia (bukan nama sebenar) tengok iklan kat insta kemain lagiks tak perlu cukur sapu-sapu jer... bulu hilang. Hilang tu hilang tapi tak selicin yang diklankan.
    Huh! berbulu jer Mrs. A terpedaya dengan iklan. Tapi yang bagusnya karat-karat hilang.

    ReplyDelete
  9. Mcm dah baca dan komen entri pasal bulu ni...tp tak ingat blog mana.
    Laa...ingatkan boleh terus tanggal kena cukur jugak rupanya yeh....

    ReplyDelete
  10. dulu zizie guna yang macam pelekat tu.. ya ampun.. sakit!

    ReplyDelete
  11. Hehe. Pernah sekali pakai Veet, puas hati jugaklah. Lepas tu bila dia dah start tumbuh balik, hadoiiii, dah jadi malas pulak nak guna, kikiki

    ReplyDelete
  12. penah tgk je x penah beli hahaha

    ReplyDelete
  13. Tq for sharing sis. Tapi pasal haramnya mencukur bulu kaki bg perempuan dan lelaki itu salah, yang betulnya ialah harus☺️

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com