1 October 2016

Salam Takziah Buat Kawan Baik


Assalamualaikum Readers..


Orang kata, orang baik selalunya Allah sayang. Beruntungnya orang-orang yang meninggal time kecil sebab bebas dari dosa. Time reunion dengan housemates zaman study aritu, dorang ada bagi tahu ibu Mas di tahap kritikal, masuk HKL sebab kancer rahim stage 4. Lambat detect kata doktor, di tambah ada penyakit buah pinggang dan selang sehari kena buat dialisis jadi tiada apa dapat dibuat. Pagi 28 Sept, arwah meninggal. Sempat juga Mas balik KL. Sebak bila baca dalam group dia ws "Ibu kite dah takde" 😢


Alhamdulillah selamat dikebumikan pagi Jumaat


Pagi 29 sept, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Pantai Dalam. Dari jauh kami kirimkan doa, yang mana stay KL ke kubur. Sedih sebab last jumpa tahun lepas, tu pun duduk rumah Mas. Semoga kuat dan tabah menghadapi hari-hari mendatang. Semoga Allah permudahkan urusan anak-anak yatim ni. Aminn..



Bukan nak ulang tayang gambar ni. Yang depan kiri tu Maslinda (ex housemate) dan kakak, Mastura Zakariah. Cousin dorang pun baik. Baik la tu bagi Nafis drive sepanjang stay KL. 


Bukan mudah nak dapat kawan yang tak berkira dan baik. Tak pernah kedekut dan ada bagi pinjam duit kalau ayah bank in duit lewat. Hurm.. Kalau ada jangan lepaskan. Entah bila nak turun KL 😌



8 comments:

alia farhan Said said...

Takziah kepada kwan nina

Siti Nurzafirah said...

Innalillah... takziah untuk kawan nina dan family

nohas said...

salam takziah utk keluarga arwah..semoga rohnya tenang di sana..

dear anies said...

alfatihah...

hainom OKje said...

Alfatihah....sedihnya.
Satu bentuk rezeki jugak tu Nina bila kita ada kengkawan yg baik baik...

LYAfrina said...

Salam takziah buat kwn nina..smoga roh arwah dicucuri rahmatNya..
Amin

Irda Garmin said...

al fatihah...:(

Shahida Dzulkafli said...

Takziah buat kawan nina.. semoga tabah melalui dugaan Allah..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com